moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Budgeten: (S) satsar på skola och återinförd Nolltaxa

Idag debatteras budgeten i fullmäktige. I Socialdemokraternas skuggbudget blir det 44 nyanställningar i skolan samt återinförd Nolltaxa enligt ett pressmeddelande .

centrum_artikel

Förra veckan rapporterade märsta.nu om kommunledningens budget som väntas ge 49 miljoner kronor till skolan. Under onsdagen ska budgeten debatteras i fullmäktige. Socialdemokraterna har tagit fram en skuggbudget som sannolikt inte går igenom eftersom det finns en enig kommunledning med majoritet.

Skuggbudgeten ger skolan 86 miljoner kronor, nästan dubbelt så mycket än den borgerliga kommunledningens. Pengar som ska gå till nyanställningar av lärare, fritidspedagoger, förskolelärare och barnskötare. Man ger också mer till äldreomsorgen där de borgerliga avser privatisera hemtjänsten.

Utöver det blir det mer pengar till Kultur och fritids samt att nolltaxan återinförs.
-Ja, vi satsar tveklöst mest på skolan och äldreomsorgen. Vi lägger in dubbelt så mycket pengar som den moderatledda kommunledningen. Vi prioriterar alltid de invånare som behöver mest, nämligen våra barn och våra äldre, säger Gun Eriksson, (S) oppositionsråd.

Här kan du följa budgetdebatten live

mp_host_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020
vaccin
happyhomes_sommar2020
dack-helsida
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
connys
swedol_outsider
mp-outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
vaccin-outsider
nrh
ridskola_2020_outsider