center_pan21
Kommunledningen med Karsten Bjärbo (KD), Lars Björling (SfS), Pernilla Bergqvist (L), Olov Holst (M) och Gill Brodin (C)Foto: Sigtuna kommun

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

Mål- och budget antogs under torsdagen. Bland annat innebär beslutet att skatten ligger kvar på 20,00 kronor. Man kommer satsa 2022 på Samhällsbyggnadslyftet vars syfte är att minska segregationen i kommunen genom bland annat sociala insatser och balans mellan upplåtelseformer i bostadsbeståndet.
– Det viktigaste för oss är att våra kommuninvånare ska känna att deras skattepengar används förnuftigt och går till rätt saker. Vi ser att vi blir bättre på många områden, men vi har fortfarande en bit kvar till att bli en av landets bästa kommuner att bo, leva och verka i, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Vidare pågår fortsatt en satsning på trygghet och arbetsmarknad bland annat.
– Samhällsbyggnadslyftet, arbetsmarknadspaketet, fokus på kunskap och resultat i skolan i kombination med fortsatta satsningar på trygghetsarbetet kommer fortsätta ha högsta prioritet under 2022. Det är också viktigt för oss att det lokala näringslivet mår bra och vi fortsätter därför satsa på ökad service till kommunens företagare och stötta de företagare som lidit stort under pandemin, uppger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

andersojag

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

eldsjal-helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

helsida_var2021
centrum_helsida2020
bostad_helsida
defacto_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

mp_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
connys
andersojag_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh