defacto_pan
Lars Bryntesson Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Bryntesson vill bli regionråd

Sigtuna kommuns förre kommunstyrelseordförande Lars Bryntesson (S) kandiderar till att bli nytt regionråd i Region Stockholm.

Socialdemokraterna ska välja ny gruppledare och regionråd i Region Stockholm. Lars Bryntesson som var Kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna under några år är en av kandidaterna.
– Jag kandiderar till uppdraget för att på allvar kunna förverkliga våra idéer och möta de utmaningar vi står inför. Jag vill medverka till en modern politik med budskap som ger hopp och framtidstro. För vi behöver ge människor i vår region något nytt att längta till, skriver Bryntesson på Facebook.

De tre senaste åren har Bryntesson arbetat på Finansdepartementet som statsråd med uppdrag att samordna det nationella genomförandet av Agenda 2030. Han sitter även i landstingsfullmäktige med ledande uppdrag. Bryntesson och Socialdemokraterna har siktet inställt på ett maktövertagande i valet 2022.

ica_oktober
fme_oktober
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

nrh
defacto_outsider
colorama_april2
connys