defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Bryntesson nobbas som regionråd-Ex ministern föreslås

Förre kommunstyrelseordföranden Lars Bryntesson nobbas som oppositionsregionråd och istället blir det ex-ministern Aida Hadzialic som föreslås av valberedningen i Stockholmsregionen.

Erika Ullberg lämnar uppdraget som oppositionsregionråd i Region Stockholm. Flera socialdemokrater anmälde intresset att ta över, bland annat Sigtunas förre kommunstyrelseordförande Lars Bryntesson. Men under tisdagen blev det klart förre gymnasieministern Aida Hadzialic föreslås av valberedningen. Hon ska sedan väljas på en stämma.
– Jag är glad och hedrad, det är ett uppdrag som förpliktigar, säger hon på en presskonferens enligt Aftonbladet.

Annika Andersson Ribbing, valberedningens ordförande, säger till samma tidig att de är glada över att kunna presentera ett enigt förslag. Andersson Ribbing tror att Hadzialic kommer att göra stor skillnad i stockholmspolitiken.

2016 avgick hon från Stefan Löfvéns regering efter att ha ertappats alkoholpåverkad i samband med en resa på Öresundsbron. Hon har varit kommunalråd i Halland och arbetat inom näringslivet.
– Det är en nominering som förpliktigar och som jag är ödmjuk inför. Det är naturligtvis upp till medlemmarna att avgöra vem de vill ha som regionråd men om jag får deras stöd så lovar jag att göra mitt yttersta för att Socialdemokraterna ska få ett starkare förtroende i Stockholmsregionen, uppger hon för Aftonbladet.

Hennes mål är att arbeta för en mer jämlik och tillgänglig välfärd i Stockholm. Valet sker formellt i samband med en extrakongress 7:e september. 25 av länets 26 kommuner har varit med i processen i att ta fram en kandidat till oppositionregionråd.

defacto_helsida
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
EXTRA

Här är barnen som ploggar på idrotten

Ung & Student SVT:s Lilla Aktuellt besökte i veckan Steningehöjdens skola för att skolans elever "ploggar": - Vi har hitills ploggat med elever i år 2-6 men tanken är att alla elever på skolan ska plogga, säger idrottsläraren Jessica Brissman.

happyhomes_2019
sommar_centrum
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
connys
defacto_outsider