sportfiske_jubileum
Tonåringen tog sig in på Arlandagymnasiet och bröt upp två skåp.Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Bröt upp skåp och stal datorer-Döms med hjälp av kamerabilder

En tonåring döms för att ha brutit upp skåp på Arlandagymnasiet och därefter stulit två datorer.

rosta_sigtuna2

Tonåringen döms av Attunda tingsrätt för två fall av stöld sedan han i höstas tagit sig in på Arlandagymnasiet och därefter brutit upp två skåp och tagit en dator i vardera skåp. Tonåringen kunde identifieras via övervakningskameror. Datorernas värde uppgick till ca 6000 kronor vardera. Han förnekade brott och uppgav att han aldrig varit på Arlandagymnasiet och inte ens vet vart det ligger men rätten anser att kamerabilderna var tillräckligt bra för att knyta honom till brottet.

Men tonåringen döms även för grov misshandel och ett rån som inträffade samma dag som stölderna från Arlandagymnasiet. Han döms även för en grov misshandel i Sollentuna i september. Han döms till ungdomsvård för brotten.

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

rosta_sigtuna2
v_eu_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

happyhomes_2019

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

oppning_helsida
moderaternamaj
nationaldag_helsida
nationaldag_helsida
varfest_helsida
mp_eu
sh_bovard_out
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
mp_eu_outsider
oppning_outsider
nrh
v_eu
colorama_april
defacto_outsider
sap_outsider_eu
rosta_sigtuna
sh_oppet
ridskola2019_outsider
nationaldag_out
fme_outsider
connys