sommar
Tonåringen tog sig in på Arlandagymnasiet och bröt upp två skåp.Foto: Pressbild/Sigtuna kommun

Bröt upp skåp och stal datorer-Döms med hjälp av kamerabilder

En tonåring döms för att ha brutit upp skåp på Arlandagymnasiet och därefter stulit två datorer.

marstakalaset_artikel

Tonåringen döms av Attunda tingsrätt för två fall av stöld sedan han i höstas tagit sig in på Arlandagymnasiet och därefter brutit upp två skåp och tagit en dator i vardera skåp. Tonåringen kunde identifieras via övervakningskameror. Datorernas värde uppgick till ca 6000 kronor vardera. Han förnekade brott och uppgav att han aldrig varit på Arlandagymnasiet och inte ens vet vart det ligger men rätten anser att kamerabilderna var tillräckligt bra för att knyta honom till brottet.

Men tonåringen döms även för grov misshandel och ett rån som inträffade samma dag som stölderna från Arlandagymnasiet. Han döms även för en grov misshandel i Sollentuna i september. Han döms till ungdomsvård för brotten.

colorama_april2

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
defacto_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
kontor_thaifong
ica_valsta_choklad
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

happyhomes_2019
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida