centrum_panorama2020
Obs! Mobilen på bilden har inget med artikeln att göra.Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Bröt sönder mobil-Får böta 29 000

En märstabo får betala hela 29 000 i dagsböter efter att tagit sönder en annan persons telefon.

centrum_artikel

En man från Märsta bröt sönder en kvinnas telefon i Ockelbo förra sommaren. Kvinnan polisanmälde saken och märstabon erkände förloppet. Efter dom i Södra Norrlands tingsrätt blir det en dyr historia för märstabon. Han ska betala dagsböter på totalt 29 000 kronor. Dagsböter baserar sig på en persons inkomster varav det höga bötesbeloppet. Telefonen ansågs vara värd 5000 kronor enligt kvinnan som inte ens gjorde anspråk på något. Rätten anser att märstabon gjort sig skyldig till skadegörelse.

kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
speedy_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida
sommarlov_helsida
defacto_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
studenten2020_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider