moderaterna_riksdag
Foto: Swedavia/Jonas Borg

Bromma kan avvecklas inom fem år – Arlanda har kapacitet

Utredningen om Bromma och Arlandas framtid presenterades under tisdagen och innebär att Bromma kan avvecklas inom fem år.

centrum_artikel

Arlanda har kapacitet att ta emot Brommas flygtrafik vilket innebär att Bromma kan avvecklas inom fem år. Det var budskapet när regeringens utredare presenterade framtiden för Bromma
– Det är en komplex process, vi behöver göra det i god ordning. Det finns inga extremt stora hinder, det går att göra enligt det förslag som vi har presenterat, sa utredaren Magnus Persson i samband med pressträffen.

Arlanda behöver samtidigt bygga ut vissa delar av sin verksamhet, bland annat terminaler. Även det samhällsviktiga flyget som ambulansflyg och sjuktransporter kan flyttas. Arlanda kommer dessutom att få in ambulansflyget med start under 2022.

Utredningen togs inte emot med öppna armar av näringslivet och den politiska oppositionen.
– Arlandas kapacitet är direkt avgörande för förutsättningarna att avveckla Bromma flygplats. När en plan och relevanta beslut för den långsiktiga flygkapaciteten saknas så är denna utredning att betrakta som prematur och inte speciellt relevant, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Modertaernas Elisabeth Svantesson avfärdar utredningen och kallade den för ett ”beställningsjobb” enligt Dagens Nyheter. En M-ledd regering kommer riva upp ett nedläggningsbeslut säger hon.
– Socialdemokraterna går i Miljöpartiets ledband, sa hon till DN.

Uppdaterad 14.41

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

centrum_helsida2020
handbollsskola
2020_helsida
mod_helsida
defacto_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys