center_pan21
Foto: Swedavia/Jonas Borg

Bromma kan avvecklas inom fem år – Arlanda har kapacitet

Utredningen om Bromma och Arlandas framtid presenterades under tisdagen och innebär att Bromma kan avvecklas inom fem år.

Arlanda har kapacitet att ta emot Brommas flygtrafik vilket innebär att Bromma kan avvecklas inom fem år. Det var budskapet när regeringens utredare presenterade framtiden för Bromma
– Det är en komplex process, vi behöver göra det i god ordning. Det finns inga extremt stora hinder, det går att göra enligt det förslag som vi har presenterat, sa utredaren Magnus Persson i samband med pressträffen.

Arlanda behöver samtidigt bygga ut vissa delar av sin verksamhet, bland annat terminaler. Även det samhällsviktiga flyget som ambulansflyg och sjuktransporter kan flyttas. Arlanda kommer dessutom att få in ambulansflyget med start under 2022.

Utredningen togs inte emot med öppna armar av näringslivet och den politiska oppositionen.
– Arlandas kapacitet är direkt avgörande för förutsättningarna att avveckla Bromma flygplats. När en plan och relevanta beslut för den långsiktiga flygkapaciteten saknas så är denna utredning att betrakta som prematur och inte speciellt relevant, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Modertaernas Elisabeth Svantesson avfärdar utredningen och kallade den för ett ”beställningsjobb” enligt Dagens Nyheter. En M-ledd regering kommer riva upp ett nedläggningsbeslut säger hon.
– Socialdemokraterna går i Miljöpartiets ledband, sa hon till DN.

Uppdaterad 14.41

eldsjal-helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

helsida_var2021
andersojag
bostad_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
nrh
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
eldsjal-outsider
connys