moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Jonas Borg

Bromma kan avvecklas inom fem år – Arlanda har kapacitet

Utredningen om Bromma och Arlandas framtid presenterades under tisdagen och innebär att Bromma kan avvecklas inom fem år.

Arlanda har kapacitet att ta emot Brommas flygtrafik vilket innebär att Bromma kan avvecklas inom fem år. Det var budskapet när regeringens utredare presenterade framtiden för Bromma
– Det är en komplex process, vi behöver göra det i god ordning. Det finns inga extremt stora hinder, det går att göra enligt det förslag som vi har presenterat, sa utredaren Magnus Persson i samband med pressträffen.

Arlanda behöver samtidigt bygga ut vissa delar av sin verksamhet, bland annat terminaler. Även det samhällsviktiga flyget som ambulansflyg och sjuktransporter kan flyttas. Arlanda kommer dessutom att få in ambulansflyget med start under 2022.

Utredningen togs inte emot med öppna armar av näringslivet och den politiska oppositionen.
– Arlandas kapacitet är direkt avgörande för förutsättningarna att avveckla Bromma flygplats. När en plan och relevanta beslut för den långsiktiga flygkapaciteten saknas så är denna utredning att betrakta som prematur och inte speciellt relevant, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Modertaernas Elisabeth Svantesson avfärdar utredningen och kallade den för ett ”beställningsjobb” enligt Dagens Nyheter. En M-ledd regering kommer riva upp ett nedläggningsbeslut säger hon.
– Socialdemokraterna går i Miljöpartiets ledband, sa hon till DN.

Uppdaterad 14.41

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
marinan_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

ewas_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
connys
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
nrh
swedol_outsider
marina_outsider