moderaterna_panorama
Foto: Centerpartiet

Brodin kritisk till att (M) närmar sig (SD)

Centerpartiets gruppledare Gill Brodin ger sig in i debatten kring Moderaternas potentiella samarbetspartners med (SD) på riksnivå.

Nio centerpartiser på olika positioner i Stockholms län, både lokalt och på regionnivå är kritiska till att Moderaterna på riksnivå närmar sig ett potentiellt samarbete med (SD). Tillsammans har de skrivit en debattartikel i Dagens Samhälle. Debattörerna anser att att Moderaterna flyttat positionerna närmare (SD) för maktens skull och att man närmat sig den retorik som (SD) använder. Vidare menar debattörerna att Moderaterna tvättar rent Sverigedemokraternas ursprung, ur ”vit-makt-rörelsen”.
– Ett ursprung som fortfarande gör sig gällande såväl i partiets politik som bland dess företrädare, står det i debattartikeln.

centrum_sommar2022_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
nrh