skordedag_pan
Gill Brodin (C), gruppledare för Centerpartiet i Sigtuna kommunFoto: Centerpartiet

Brodin: Återinför inte fastighetsskatten

Centerpartisten Gill Brodin skriver med andra partikollegor i länet att förslaget om att återinföra fastighetsskatten borde kastas i papperskorgen.

I en debattartikel i Dagens Industri skriver Gill Brodin (C), gruppledare i Sigtuna kommun, om det orättvisa med att införa fastighetsskatten.
–  I en tid när boendet redan är den största utgiften för hushållen väljer Socialdemokraterna att prioritera en skatt som gör boendet ännu dyrare. Har Socialdemokraterna glömt hur illa fastighetsskatten fungerade och vilka förödande konsekvenser den fick, skriver centerpartisterna från hela länet.
De menar även att Socialdemokraterna i Stockholm har fel fokus på grund av att pandemin inneburit tusentals nya arbetslösa och företag i konkurs i Stockholm.
– Genom att få igång den fantastiska motor som Stockholmsregionen utgör för svensk ekonomi så växer den skattebas som regionen utgör, och som är grunden för välfärden. Så kan man åter minska klyftan mellan olika delar av Stockholm, en klyfta som pandemin tyvärr vidgat, fortsätter centerpartisterna.
Centerpartiserna frågar sig även om det är nu om förslaget införs som får ett antal barnfamiljer och pensionärer att tvingas lämna sina hem?
– Politiker måste förstå människors vardag och se hur de påverkas av de politiska förslag som läggs fram. Stockholms socialdemokrater visar här på motsatsen. Ett hem är så mycket mer än en skattebas. Det är många människors fasta punkt i livet, det som ger lugn och skapar trygghet.
Slutligen så konstaterar dem att förslaget inte har stöd i varken Riksdag eller januariavtalet.
kyrkoval_helsida
garagebranden

Nu får branddrabbade betala för parkeringen

Nyheter SigtunaHem får kritik av boende för att de tar betalt för parkeringsplats vid Midgårdsbadet: - Vi som fick våra bilar brända får både parkera 1 kilometer bort från våra hus och dessutom betala 150 kr i månaden för det, uppger en hyresgäst.

skordedag_helsida
coronakrisen

Över hundra vill ha skuldsanering

Nyheter Antalet kommuninvånare som vill ha skuldsanering ökade kraftigt under pandemin och är kvar på över 100 personer för första halvåret 2021: – Vi har aldrig tidigare tagit emot så många ansökningar, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

eldsjal-helsida
kyrka_helsida
bostad_helsida
andersojag
helsida_var2021
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kyrka-outsider
andersojag_outsider
kyrkoval_outsider
centrum_sommar_out
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
heat_out
mp-outsider
connys
eldsjal-outsider
ridskola_2020_outsider
skordedag_out
bostad_outsider