panorama_centrum
Gill Brodin (C), gruppledare för Centerpartiet i Sigtuna kommunFoto: Centerpartiet

Brodin: Återinför inte fastighetsskatten

Centerpartisten Gill Brodin skriver med andra partikollegor i länet att förslaget om att återinföra fastighetsskatten borde kastas i papperskorgen.

I en debattartikel i Dagens Industri skriver Gill Brodin (C), gruppledare i Sigtuna kommun, om det orättvisa med att införa fastighetsskatten.
–  I en tid när boendet redan är den största utgiften för hushållen väljer Socialdemokraterna att prioritera en skatt som gör boendet ännu dyrare. Har Socialdemokraterna glömt hur illa fastighetsskatten fungerade och vilka förödande konsekvenser den fick, skriver centerpartisterna från hela länet.
De menar även att Socialdemokraterna i Stockholm har fel fokus på grund av att pandemin inneburit tusentals nya arbetslösa och företag i konkurs i Stockholm.
– Genom att få igång den fantastiska motor som Stockholmsregionen utgör för svensk ekonomi så växer den skattebas som regionen utgör, och som är grunden för välfärden. Så kan man åter minska klyftan mellan olika delar av Stockholm, en klyfta som pandemin tyvärr vidgat, fortsätter centerpartisterna.
Centerpartiserna frågar sig även om det är nu om förslaget införs som får ett antal barnfamiljer och pensionärer att tvingas lämna sina hem?
– Politiker måste förstå människors vardag och se hur de påverkas av de politiska förslag som läggs fram. Stockholms socialdemokrater visar här på motsatsen. Ett hem är så mycket mer än en skattebas. Det är många människors fasta punkt i livet, det som ger lugn och skapar trygghet.
Slutligen så konstaterar dem att förslaget inte har stöd i varken Riksdag eller januariavtalet.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
connys_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
connys
mp_outsider2022