defacto_pan2020
Gill Brodin (C), gruppledare för Centerpartiet i Sigtuna kommunFoto: Centerpartiet

Brodin: Återinför inte fastighetsskatten

Centerpartisten Gill Brodin skriver med andra partikollegor i länet att förslaget om att återinföra fastighetsskatten borde kastas i papperskorgen.

centrum_artikel
I en debattartikel i Dagens Industri skriver Gill Brodin (C), gruppledare i Sigtuna kommun, om det orättvisa med att införa fastighetsskatten.
–  I en tid när boendet redan är den största utgiften för hushållen väljer Socialdemokraterna att prioritera en skatt som gör boendet ännu dyrare. Har Socialdemokraterna glömt hur illa fastighetsskatten fungerade och vilka förödande konsekvenser den fick, skriver centerpartisterna från hela länet.
De menar även att Socialdemokraterna i Stockholm har fel fokus på grund av att pandemin inneburit tusentals nya arbetslösa och företag i konkurs i Stockholm.
– Genom att få igång den fantastiska motor som Stockholmsregionen utgör för svensk ekonomi så växer den skattebas som regionen utgör, och som är grunden för välfärden. Så kan man åter minska klyftan mellan olika delar av Stockholm, en klyfta som pandemin tyvärr vidgat, fortsätter centerpartisterna.
Centerpartiserna frågar sig även om det är nu om förslaget införs som får ett antal barnfamiljer och pensionärer att tvingas lämna sina hem?
– Politiker måste förstå människors vardag och se hur de påverkas av de politiska förslag som läggs fram. Stockholms socialdemokrater visar här på motsatsen. Ett hem är så mycket mer än en skattebas. Det är många människors fasta punkt i livet, det som ger lugn och skapar trygghet.
Slutligen så konstaterar dem att förslaget inte har stöd i varken Riksdag eller januariavtalet.
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

defacto_helsida
connys_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

dackskiftarna_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
rentawreck_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

sigtunastad_helsida
Moderaterna_helsida2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
rentawreck_outsider
dackskiftarna_outsider
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
vardcentral_outsider
speedy_vinter2020_outsider