defacto_pan2020
Efter flera incidenter på Slottsvägen så stängdes korsningen ner.Foto: MMS-Bild/Arkiv

Bro över Slottsvägen kan byggas 2021

Arbetet med att bygga en bro över järnvägen vid Slottsvägen i Rosersberg går vidare och byggstart kan ske tidigast 2021.

centrum_artikel

Trafikverket stängde ner korsningen över järnvägen på Slottsvägen i Rosersberg vintern 2017 efter att man fått in rapporter om olyckor. märsta.nu rapporterade också flera incidenter, bland annat med fordon som fastnade innanför bommarna.

Planeringsarbetet med att öppna upp korsningen för trafik och gående pågår, Trafikverket skriver på sin hemsida att planläggningsprocessen är klar till 2021. Därefter krävs byggnation i minst två år. Sigtuna kommun kommer att vara delfinansiär. Bron planeras att ha två körfält och en gång- och cykelväg på ena sidan.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
januari_helsida
prima_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

centrum_sommar_out
prima_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_outsider_jan