centrum_jul_panorama
Efter flera incidenter på Slottsvägen så stängdes korsningen ner.Foto: MMS-Bild/Arkiv

Bro över Slottsvägen kan byggas 2021

Arbetet med att bygga en bro över järnvägen vid Slottsvägen i Rosersberg går vidare och byggstart kan ske tidigast 2021.

centrum_jul_artikel

Trafikverket stängde ner korsningen över järnvägen på Slottsvägen i Rosersberg vintern 2017 efter att man fått in rapporter om olyckor. märsta.nu rapporterade också flera incidenter, bland annat med fordon som fastnade innanför bommarna.

Planeringsarbetet med att öppna upp korsningen för trafik och gående pågår, Trafikverket skriver på sin hemsida att planläggningsprocessen är klar till 2021. Därefter krävs byggnation i minst två år. Sigtuna kommun kommer att vara delfinansiär. Bron planeras att ha två körfält och en gång- och cykelväg på ena sidan.

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

tp_helsida
fme_oktober
happyhomes_2019
ica_oktober

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida
greeknighthelsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

defacto_jul

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

sigtunavatten_standard
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
tp_outsider
connys
greeknight_outsider