moderaterna_panorama
Efter flera incidenter på Slottsvägen så stängdes korsningen ner.Foto: MMS-Bild/Arkiv

Bro över Slottsvägen kan byggas 2021

Arbetet med att bygga en bro över järnvägen vid Slottsvägen i Rosersberg går vidare och byggstart kan ske tidigast 2021.

Trafikverket stängde ner korsningen över järnvägen på Slottsvägen i Rosersberg vintern 2017 efter att man fått in rapporter om olyckor. märsta.nu rapporterade också flera incidenter, bland annat med fordon som fastnade innanför bommarna.

Planeringsarbetet med att öppna upp korsningen för trafik och gående pågår, Trafikverket skriver på sin hemsida att planläggningsprocessen är klar till 2021. Därefter krävs byggnation i minst två år. Sigtuna kommun kommer att vara delfinansiär. Bron planeras att ha två körfält och en gång- och cykelväg på ena sidan.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

2020_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider