defacto_pan
Foto: Magnus Granhagen

BrF Tallen ordnade gigantisk pumpa

HSB BrF Tallen i Valsta tog Halloweenfirandet till en ny nivå då man ordnade fram en 293 kilos pumpa på gården.

BrF Tallen i Valsta ställer ut en 293 kilo står pumpa på gården. Bakgrunden är att en styrelsemedlems dotter vunnit pumpan och som en rolig grej tyckte man i styrelsen att man skulle plocka hem pumpan till området. Den fraktades genom stan och en fastighetsskötare ägnade en hel dag åt att gröpa ur, dekorera och förse den med belysning.
– Det blev ca 100 kilo ”pumpakött” för den som ville koka soppa och på onsdagen ställdes den upp vid Baldergatans slut, till mångas glädje, säger Anders Fällmar på BrF Tallen.

korpen_jan-feb
sigtunavatten_standard
connys
happyhomes_2019
EXTRA

Höjda avgifter på Kulturskolan

Kulturnyheter Kulturskolan i Sigtuna kommun för höjda avgifter, detta sedan budgeten minskat med 1,2 miljoner kronor i år: - Dessvärre har vi en tuff ekonomisk situation – orsaken är tidigare oansvarig politik som gjort av vi har höga låneskulder och ingen buffert. Det är allvarligt, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Valsta bibliotek öppnar upp

Kulturnyheter Efter många turer står det nu klart att Valsta bibliotek öppnar på fredag 1:a februari: - Det är med glädje vi slår upp portarna igen och välkomnar alla invånare att ta del av böcker, tidskrifter och media, säger Lars Björling.

sportlov2019

Isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet

Nöjesnyheter En isbrytare kan ställa till det för Sigtunarännet som ska gå om tre veckor: - Det är förstås olycklig tajmning när de bryter upp isen nu tre veckor innan Sigtunarännet, säger Fredrik Jonsson på Vikingarännet.

sangensemble
ridskola_2019_helsida
EXTRA

Anders och Christian drar igen klassiska Väsbyhaket

Nöjesnyheter Märsta- och sigtunaborna Anders Matsson och Christian Cederferm stänger igen institutionen Magget i Väsby ikväll: - Det bästa med ”Magget” är alla människor som vi lärt känna här. Och det är många. De är våra vänner i dag. Det är nog det som kommer bli tuffast på lördag, säger Christian till tidningen Mitt i Stockholm.

defacto_helsida
banner_trerosor

Sigtunabon släpper nytt

Nöjesnyheter Henrik Hansson från Sigtuna och hans grupp Trensum Tribe & Double H släpper nytt album på fredag med releasefest i Stockholm: - Beatsen är en blandning av soul, reggae, dub, disco med mera, berättar Henrik Hansson för märsta.nu

Förskolekock nominerad till White Guide

Nöjesnyheter Jonathan Jansson på förskolan Norlandia Förskolor Glädjen i Sigtuna är en av de nominerade till White Guide jr: - Jonathan visar ett stort engagemang i ditt dagliga arbete, berättar förskolechefen Annalena Liljedahl.

extravaganza_outsider
nrh
ridskola2019_outsider