moderaterna_panorama

Brandmännen ändrar sig – stannar kvar

Deltidsbrandmännen som sa upp sig i protest mot det nya kollektivavtalet har nu ändrat sig och stannar kvar.

90 procent av deltidsbrandmännen hos Brandkåren Attunda sa upp sig förra veckan i protest mot det nya avtalet som skulle innebära försämrade villkor enligt dem. Nu har de dock fått löften från arbetsgivaren om förbättringar och man väljer därför att ta tillbaka sina uppsägningar, rapporterar SVT Uppsala.

Deltidsbrandmännen får nu OB-ersättning och bilersättning om man tar egen bil till stationen vid utryckning, man får också behålla sin ersättningsnivå för beredskap under semester.
– Vi vill ju vara kvar, men på rätt premisser. Nu har vi fått ett muntligt förslag på hur vi kan komma runt det centrala avtalet och få till en lokal lösning som kompenserar oss ekonomiskt. Och då drar vi tillbaka våra uppsägningar, säger Carl Miemois, brandman och styrkeledare vid Brandkåren Attunda, till SVT Uppsala.

Det centrala avtalet ligger än så länge kvar men man hoppas att det snart blir ett nytt avtal som träder i kraft, man ska ha fått ett muntligt löfte om det, uppger SVT.
– Vi hoppas på att de här muntliga löftena om ekonomisk ersättning också sätts på pränt inom kort. Då vet vi mer vad vi har att ställning till. Vi vill ju inte sluta. Uppsägningarna var vårt sätt att visa på det orimliga i det nya avtalet, fortsätter Carl Miemois.

marinan_helsida
liber_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

ewas_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
nrh
ewas_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider