moderat_sommar
Foto: Magnus Granhagen

Brandkåren avråder från eldning i Valborg

På grund av den stora brandrisken så avråder Brandkåren Attunda från eldning i samband med Valborg.

centrum_artikel

Det råder stor brandrisk i Sigtuna kommun, Brandkåren Attunda avråder från all eldning i deras medlemskommuner där Sigtuna ingår. Det varma och torra vädret innebär att det råder stor spridningsrisk om en eld skulle uppstå. Gnistor kan även snabbt sprida sig och övergå i en okontrollerad brand enligt Brandkåren Attinda.

Tänker du ändå elda trots avrådan så uppmanar brandkåren till mycket försiktighet och att man är förberedd. Den som eldar är ansvarig för om något går fel, även om man följt lagar och regler. Några saker att tänka på är att minska brasan, flytta den så att den inte ligger nära byggnader eller skog. Var förberedd med släckning i fem av dunkar och hinkar innan man tänder på. Eldningsförbud har inte utfärdats men om det varma och torra vädret fortsätter så är det en tidsfråga innan Länsstyrelsen går ut med eldningsförbud.

2020_helsida
helsida_sommarlov
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
outsider_sommarlov
nrh
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out