moderaterna_panorama
Brandkåren besöker Oriongatan under kommande veckaFoto: Daniel Iskander

Brandkår ser över brandskyddet på Oriongatan

Kommande vecka kommer Brandkåren Attunda att besöka Oriongatan för att se över brandskyddet i radhuset.

Med anledning av att flera bränder inträffat i radhusområden senaste åren har Brandkåren Attunda inlett ett projekt där man besöker radhusområden i sitt distrikt. Tidigare har radhusägare i Upplands-Bro och Sollentuna fått besök av brandmän. Besöket kommer att vara avgiftsfritt och tar cirka 5-10 minuter per hus. Fram för allt kommer brandmännen att se om det är tätt mellan bostaden och vinden, bränderna har sedan spridit sig vidare i längan via vinden och totalförstört hela fastigheten.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

connys_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
marinan_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
mp_outsider2022
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ewas_outsider