defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Brandkår rycker ut vid hjärtstopp hos barn

Brandkåren Attunda kommer framöver även att rycka ut på larm om hjärtstopp hos barn.

centrum_artikel

Sedan tidigare bistår brandkåren Region Stockholm vid hjärtstopp för vuxna, nu har man tecknat ett samarbete som även omfattar barn som drabbas av hjärtstopp:
-Vi har sedan 2011 utfört insatser vid hjärtstopp och välkomnar nu även att Barn-HLR ingår i uppdraget då vi sett det som en självklarhet att även hjälpa till när barn blir drabbade. Vid hjärtstoppslarm är behovet av snabb hjälp kritiskt och här kommer vi göra skillnad i att den drabbade får snabbare hjälp. Det är ett samhällsviktigt uppdrag som skapar trygghet och mervärde för våra kommuninvånare, berättar Martin Öhrstedt, Förbundsdirektör och räddningschef på Brandkåren Attunda.

Brandkåren har under hösten förberett sig för uppdraget och är startklara. All personal inom Brandkåren Attunda har utbildats i barn-HLR med fokus på väl genomförda kompressioner och ventilation. Hjärtstopp hos barn är dock mycket ovanligt och en stor del av utbildningen handlar även om sjukdomslära som feberkramper för att personalen ska kunna agera förebyggande.

defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

ridskola2020_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

prima_helsida
speedy_vinter_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

meko_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

januari_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
connys
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
nrh
swedol_outsider
prima_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out