defacto_pan
Foto: Insändarbild/Tore Näsman

Brandkår höjer beredskap för bränder

Värmeböljan som håller i sig hela veckan och även till i början av nästa vecka som det ser ut just nu innebär att brandkårerna mobiliserar för att hantera bränder i skog och mark.

Det finns extrem risk för mark- och skogsbränder just nu, eldningsförbud är utfärdat. Förra veckan inträffade flera bränder i kommunen, varav en omfattande i Odensala. För räddningstjänsterna i länet innebär det att man mobiliserar mot skogsbränder rapporterar SVT Stockholm:
– Det finns en skala mellan ett och fem och just nu ligger vi utanför skalan vilket betyder att vi har extremt väder, säger Lars-Göran Uddholm, brandchef vid Södertörns brandförsvar, till SVT.

Risk för storbrand
Risken finns att vi kan få en brand som den i Västmanland för några år sedan i Stockholm. Den branden inträffade i juli, nu är vi bara i maj, poängterar Lars-Göran Uddholm, brandchef. Han uppmanar boende i länet att respektera eldningsförbudet. Brandkåren har också säkerställt att man har mer personal än vanligt att tillgå vid en brand. Strategin är att släcka varje brand så fort som möjligt för att kunna rycka vidare på nästa larm.
– Respektera eldningsförbudet. Det är förbjudet att elda i skog och mark och det är jätteviktigt att man respekterar det. En glödande cigarettfimp kan mycket väl orsaka en brand, fortsätter Lars-Göran Uddholm.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
fme_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

defacto_helsida
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

ica_oktober
defacto_outsider
nrh
connys
colorama_april2