defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Tore Näsman

Brandkår höjer beredskap för bränder

Värmeböljan som håller i sig hela veckan och även till i början av nästa vecka som det ser ut just nu innebär att brandkårerna mobiliserar för att hantera bränder i skog och mark.

centrum_artikel

Det finns extrem risk för mark- och skogsbränder just nu, eldningsförbud är utfärdat. Förra veckan inträffade flera bränder i kommunen, varav en omfattande i Odensala. För räddningstjänsterna i länet innebär det att man mobiliserar mot skogsbränder rapporterar SVT Stockholm:
– Det finns en skala mellan ett och fem och just nu ligger vi utanför skalan vilket betyder att vi har extremt väder, säger Lars-Göran Uddholm, brandchef vid Södertörns brandförsvar, till SVT.

Risk för storbrand
Risken finns att vi kan få en brand som den i Västmanland för några år sedan i Stockholm. Den branden inträffade i juli, nu är vi bara i maj, poängterar Lars-Göran Uddholm, brandchef. Han uppmanar boende i länet att respektera eldningsförbudet. Brandkåren har också säkerställt att man har mer personal än vanligt att tillgå vid en brand. Strategin är att släcka varje brand så fort som möjligt för att kunna rycka vidare på nästa larm.
– Respektera eldningsförbudet. Det är förbjudet att elda i skog och mark och det är jätteviktigt att man respekterar det. En glödande cigarettfimp kan mycket väl orsaka en brand, fortsätter Lars-Göran Uddholm.

connys_helsida
studenten2020_helsida
coronapandemin

Tre nya dödsfall

Nyheter Sigtuna kommun ökar med tre nya dödsfall på grund av covid-19: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkare Per Follin.

kcbygg_helsida
speedy_helsida
sommarlov_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
sommarlov_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
nrh
studenten2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider