defacto_pan2020
Foto: MMS-Bild

Bränder i hela kommunen

Ett flertal bränder har under tisdagen blossat upp i kommunen.

fraga_liberalerna

Under förmiddagen larmades brandkår till två bränder i Sigtuna, först brann 300-400 kvadratmeter i skogen bakom Sigtuna Folkhögskola, kort därpå brann det ca 200 kvadratmeter i Bränbos skog. Vid 14-tiden larmades brandkår och polis till en  brand Steninge. Den senaste branden rör Flottviksvägen i Rävsta som brandkår larmats till 14.50.
Man ska vara väldigt försiktig med just fimpar, hur man grillar och liknande. Det räcker att det far lite glöd från en grill och antänder det här pollen så sprider det sig med vinden, säger Toni Frank, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar, till SVT Stockholm

Ytterligare larm om brand kom gällande Valstas elljusspår samt att elden bakom Sigtuna folkhögskola blossat upp igen vid 17-tiden.

Bränderna rasar i hela länet, det rörde sig vid 16.30-tiden om ett 20-tal bränder samtidig enligt SVT Stockholm. Orsaken verkar vara de vita fluffiga aspfröna som ligger på marken. Fröna är väldigt lättantändliga och när man kastar fimpar eller sätter eld i fröna så antänds gräs och sprider sig snabbt.

meko_helsida
2020_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
helsida
kkdk_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider
outsider