arlandagk_panorama
En eldpelare sträckte sig mot himlen Foto: MMS-Bild
Foto: Daniel Iskander
Platsen är avspärrad för teknisk undersökning Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander

Mordbrand på Våfflan – Fotanglar lades ut utanför brandstationen

En misstänkt mordbrand inträffade på Våfflan i Sigtuna under natten. Enligt Brandkåren Attundas förbundsdirektör placerade man i samband med branden ut fotanglar utanför brandstationen.

centrum_pask

Larm om branden kom in vid 3.32 tiden i natt. En eldpelare lyste upp Sigtunas hamnområde men brandkår var snabbt på plats och lyckades släcka så att inte hela byggnaden drabbades. När märsta.nu anländer till Våfflan vid 6.30 arbetas det med eftersläckning bland brandmännen, de måste försäkra sig om att det inte finns glöd i tak samt isolering.

Polisen skriver på sin hemsida om att en förundersökning om mordbrand är inledd. Polisen har redan innan den tekniska undersökningen gjort fynd på platsen som tyder på att branden är anlagd, det ska också ha setts ett antal personer röra sig omkring Våfflan innan branden. De lämnade sedan i ett fordon.

En uppgiftslämnare säger till märsta.nu att två personer ska ha setts hälla bensin på Våfflan och tända på, de sprang därefter upp mot Stora gatan och lämnade i en bil. Brandkåren Attundas förbundsdirektör Ida Texell skriver på Twitter att någon i samband med branden lagt ut fotanglar.

logistik_utbildning

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

defacto_helsida
ica_pask

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

bonava_helsida

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

colorama_april2
valsta_utveckling

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

fme_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

centrum_pask_helsida
sigtunavatten_standard
sigtunavatten_outsider
bonava_outsider
colorama_april
fme_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2