sommar
En eldpelare sträckte sig mot himlen Foto: MMS-Bild
Foto: Daniel Iskander
Platsen är avspärrad för teknisk undersökning Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander

Mordbrand på Våfflan – Fotanglar lades ut utanför brandstationen

En misstänkt mordbrand inträffade på Våfflan i Sigtuna under natten. Enligt Brandkåren Attundas förbundsdirektör placerade man i samband med branden ut fotanglar utanför brandstationen.

Larm om branden kom in vid 3.32 tiden i natt. En eldpelare lyste upp Sigtunas hamnområde men brandkår var snabbt på plats och lyckades släcka så att inte hela byggnaden drabbades. När märsta.nu anländer till Våfflan vid 6.30 arbetas det med eftersläckning bland brandmännen, de måste försäkra sig om att det inte finns glöd i tak samt isolering.

Polisen skriver på sin hemsida om att en förundersökning om mordbrand är inledd. Polisen har redan innan den tekniska undersökningen gjort fynd på platsen som tyder på att branden är anlagd, det ska också ha setts ett antal personer röra sig omkring Våfflan innan branden. De lämnade sedan i ett fordon.

En uppgiftslämnare säger till märsta.nu att två personer ska ha setts hälla bensin på Våfflan och tända på, de sprang därefter upp mot Stora gatan och lämnade i en bil. Brandkåren Attundas förbundsdirektör Ida Texell skriver på Twitter att någon i samband med branden lagt ut fotanglar.

sbrf_helsida
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
defacto_helsida
sommar

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

colorama_april2

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

happyhomes_2019

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

logistik_sigtuna

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

ica_valsta_choklad

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

colorama_april
fme_outsider
sbrf_outsider
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider
connys