defacto_pan2020

SSHL:s aula brann

Polis har upprättat en anmälan om mordbrand efter att en anrik byggnad på SSHL brunnit: - Det är fruktansvärt, en 100-årig byggnad som går upp i rök, säger rektorn Carina Nilsson till SVT Nyheter.

centrum_artikel

Larmet om branden kom in till brandkåren vid 1.30-tiden, det ska röra sig om skolans aula:
– Branden har spridit sig vidare, upp i konstruktionen. Byggnaden är övertänd och man har backat ut med rökdykarna för att försöka släcka den utifrån i stället och begränsa totalskadan, säger Alexander Westerberg, ledningsoperatör på Räddningscentralen Mitt, till Aftonbladet.

Ingen person har skadats och elevhemmen som ligger bara hundrameter bort är inte drabbade. Skolan hotades nyligen av en tidigare elev men polisen ska utreda branden innan man kan dra några slutsatser. Branden ska ha startat i källaren enligt Aftonbladet, men den spred sig snabbt uppåt och tog fart i det gamla trämaterialet.

Under morgonen meddelas från Polisen att en anmälan gällande mordbrand är upprättad. Teknisk undersökning genomförs när det är möjligt.

Skolans rektor säger till SVT Nyheter att alla är oerhört ledsna och att det är en stor tragik.
– Det är fruktansvärt, en 100 årig byggnad som går upp i rök. Det är så mycket historia i det huset. Det här är en tragedi för skolan, säger rektorn Carina Nilsson till SVT Nyheter.

Uppdaterad 9.00

dackskiftarna_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider