arlandagk_panorama
Brand i papperskorg på VäringaskolanFoto: Magnus Granhagen

Brand på skola utreds som mordbrand

Brandkår larmades till en brand på Väringaskolan under eftermiddagen: - Det är en anmälan om mordbrand upprättad, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

centrum_pask

Vid 16.50-tiden larmades brandkår till en brand på Väringaskolan i Sigtuna. Det var rökutveckling i lokalerna sedan det brunnit i en papperskorg. De materiella skadorna är okända men brandkår vädrade ut och lämnade över till polis för vidare hantering. Under torsdagsmorgonen uppger polisen att en anmälan om mordbrand upprättats. Man ser ingen naturlig orsak till branden. Personal på skolan hade lyckats släcka först innan brandkår tog vid.

Uppdaterad 7.50

defacto_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

colorama_april2
fme_helsida

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

sigtunavatten_standard
logistik_utbildning

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

ica_pask
centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

defacto_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
colorama_april
sigtunavatten_outsider
fme_outsider
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider