centrum_panorama2020
Foto: Pressbild/Fortum

Brand på Bristaverket

Vid 6.30-tiden larmades brandkår till Fortum med anledning av en brand: - I sådana här lägen räknas varje minut. Brandstyrkornas snabba och effektiva insats gjorde att strömbortfall i Märsta kunde undvikas, säger Ida Texell, förbundsdirektör/räddningschef på Brandkåren Attunda, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

En stor insats mobiliserades till Fortum i Brista sedan en brand brutit ut. Enligt larmscentralen rörde det sig om att olja läckte ner på ett 600 grader varmt rör och orsakade kraftig rökutveckling. I ett pressmeddelande från Brandkåren Attunda ska det dock ha brunnit och släckningsarbetet inleddes omgående, vid 7-tiden var branden under kontroll. Under morgonen kommer enheterna att finnas kvar på Fortum för att undersöka skador på fastighet. Ingen person kom till skada enligt Brandkåren Attunda och strömförsörjningen i kommunen påverkades inte.

kcbygg_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

connys_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

defacto_helsida
studenten2020_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

valvet_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

sommarlov_helsida
happy_homes_mars

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

swedol_outsider
stottasigtuna_outsider
valvet_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
kcbygg_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sommarlov_outsider