arlandagk_panorama
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Brand på asylboende i Hällsbo

Ett asylboende i Hällsbo brann under natten, de nio personerna som fanns i den kunde ta sig ut: - Det är ingen som är fysisk skadad, säger Sandra Lindegren, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

centrum_pask

Larm om branden i boendet kom vid 2-tiden i natt och villan var snabbt övertänd. Sju flyktingbarn och två i personalen som fanns inne i den tog sig ut utan att skadas fysiskt. Byggnaden gick dock inte att rädda och det brann kraftigt över Hällsbo:
– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand, uppger Sandra Lindegren, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord.

Villan kommer att vara avspärrad under dagen för en teknisk undersökning. Det finns inga konkreta misstankar om att någon tänt på och sprungit därifrån men Polisen uppger att man alltid inleder en förundersökning gällande mordbrand när det finns risk för personskada.

Brandkåren Attunda skriver på sin hemsida att man larmades om branden kl. 1.50. Vid ankomst var villan helt övertänd och man insåg att den inte gick att rädda.
– Det är oklart hur branden startade. En teknisk undersökning av villan kommer att genomföras och platsen kommer därför vara avspärrad tills dess den är klar. Eftersläckningsarbete kommer pågå hela dagen.

Uppdaterad kl. 8.26

logistik_utbildning

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

centrum_pask_helsida
bonava_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

ica_pask
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

valsta_utveckling
colorama_april2

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

sigtunavatten_standard

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

happyhomes_2019
defacto_outsider
valsta_utveckling_2
colorama_april
sh_oppet
ridskola2019_outsider
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
bonava_outsider