arlandagk_panorama

Brand i Arlanda Expresståg

Det brann i ett tåg från Arlanda Express under torsdagskvällen.

centrum_pask

Brandkår larmades till en brand i ett Arlanda Expresståg på Halmsjövägen öster om Eurostop. Enligt uppgifterna från SOS Alarm var det rök i vagnen.
– Det är rökutveckling i en av vagnarna och vi är på väg dit med sex enheter för att undersöka saken, säger Henrik Jynnesjö på Storstockholms brandförsvar till Aftonbladet Aftonbladet

Pådraget var omfattande enligt Aftonbladet. Sex brandbilar har kallades ut.
– Evakuering pågick strax före klockan 21 och föraren ville inte ha tåg i närliggande spår, därför stängdes spåret av helt vilket medförde vissa förseningar, säger Fredrik Bäckman på Trafikverkets pressjour till Aftonbladet.

I samband med branden blev det stopp i tågtrafiken mellan Arlanda-Väsby. Tåget fick efter att branden släckts flyttas från spåret.

 

bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

ica_pask
sigtunavatten_standard

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

happyhomes_2019

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

centrum_pask_helsida
valsta_utveckling

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

logistik_utbildning

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

fme_helsida
defacto_helsida
valsta_utveckling_2
fme_outsider
sh_oppet
bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april
defacto_outsider