defacto_pan

Brand i Arlanda Expresståg

Det brann i ett tåg från Arlanda Express under torsdagskvällen.

banner_juni_artikel

Brandkår larmades till en brand i ett Arlanda Expresståg på Halmsjövägen öster om Eurostop. Enligt uppgifterna från SOS Alarm var det rök i vagnen.
– Det är rökutveckling i en av vagnarna och vi är på väg dit med sex enheter för att undersöka saken, säger Henrik Jynnesjö på Storstockholms brandförsvar till Aftonbladet Aftonbladet

Pådraget var omfattande enligt Aftonbladet. Sex brandbilar har kallades ut.
– Evakuering pågick strax före klockan 21 och föraren ville inte ha tåg i närliggande spår, därför stängdes spåret av helt vilket medförde vissa förseningar, säger Fredrik Bäckman på Trafikverkets pressjour till Aftonbladet.

I samband med branden blev det stopp i tågtrafiken mellan Arlanda-Väsby. Tåget fick efter att branden släckts flyttas från spåret.

 

defacto_helsida

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

banner_juni_helsida
happyhomes_2019
sbrf_helsida
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard
midsommar_valsta_helsida
fme_helsida
oppning_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sbrf_outsider
ridskola2019_outsider
nrh
oppning_outsider
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
colorama_april
sh_bovard_out
sh_oppet
connys
fme_outsider