arlandagk_panorama
Branden i asylboendet i Hällsbo var sannolikt inte anlagd. Foto: Insändarbild

Brand på asylboende började i köket

Troligtvis är det inte någon som anlagt branden på asylboendes i Hällsbo förra veckan: - Den började troligtvis i köket, säger Olov Holst (M) som sitter i Brandkåren Attundas förbundsdirektion.

centrum_pask

Polisen inledde en förundersökning om mordbrand efter att ett asylboende för ensamkommande flyktingbarn brunnit ner i Hällsbo natten till fredag förra veckan. Men redan efter en vecka kan märsta.nu avslöja att branden troligtvis började i köket. Brandkåren väntar fortfarande på en rapport från Polisen:
– Men Attundas uppfattning är att branden började i köket, inomhus, och således med all sannolikhet inte är anlagd, säger Holst till märsta.nu

colorama_april2

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

logistik_utbildning
centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

ica_pask

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

fme_helsida
ridskola2019_outsider
valsta_utveckling_2
sigtunavatten_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
colorama_april
fme_outsider
bonava_outsider