defacto_pan
Branden i asylboendet i Hällsbo var sannolikt inte anlagd. Foto: Insändarbild

Brand på asylboende började i köket

Troligtvis är det inte någon som anlagt branden på asylboendes i Hällsbo förra veckan: - Den började troligtvis i köket, säger Olov Holst (M) som sitter i Brandkåren Attundas förbundsdirektion.

Polisen inledde en förundersökning om mordbrand efter att ett asylboende för ensamkommande flyktingbarn brunnit ner i Hällsbo natten till fredag förra veckan. Men redan efter en vecka kan märsta.nu avslöja att branden troligtvis började i köket. Brandkåren väntar fortfarande på en rapport från Polisen:
– Men Attundas uppfattning är att branden började i köket, inomhus, och således med all sannolikhet inte är anlagd, säger Holst till märsta.nu

colorama_april2
fme_helsida
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
sommar_centrum

Elevresultat kvar på förra årets nivåer

Nyheter Sigtuna kommun uppger att gymnasiebehörighet och måluppfyllelse ser ut att ligga kvar på samma nivå som förra året: - Vår resa att bli en av de bästa skolkommunerna fortsätter och det är väldigt glädjande att våra goda resultat kvarstår, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

ica_valsta_choklad

Hemtjänsten privatiseras efter nyår

Notiser Kommunfullmäktige har klubbat igenom LOV i hemtjänsten, Lagen om valfrihetssystem. Efter nyår sker den första förändringen: - Målet är att skapa valfrihet för våra invånare och det här är ett första led i det. Hur många olika aktörer som kommer att upphandlas och i vilken omfattning det blir till en början, är sådant som vi kommer att arbeta fram under hösten, säger Karsten Bjärbo (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

sbrf_helsida

Kommunen topprankas i kvinnofridsarbete

Nyheter Sigtuna kommun är bäst i länet på att skydda kvinnor mot mäns våld enligt den senaste Kvinnofridsbarometern: - Sigtuna kommun har i flera år stöttat kvinnojouren som gör ett fantastiskt jobb, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

logistik_sigtuna

Nya bussar rullade ut i kommunen

Notiser De nya bussarna har rullat ut från depån i Märsta i samband med att Transdev tar över efter Arriva: - När ett trafikområde byter trafikoperatör så görs det från ena dagen till den andra och förberedelserna inför trafikstarten har pågått i flera månader, säger Fredrik Beckius, affärschef för Stockholm Nord på Transdev Sverige AB.

sommar

Många väntar på särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun har en kö på 32 personer till särskilda boenden: - Jag får intrycket av att man försöker minska kön med mer hemtjänst, säger sigtunabon Sverker Johansson som är engagerad i äldrefrågor.

colorama_april
sportfiske_sommar
sbrf_outsider
defacto_outsider
connys
nrh
fme_outsider