defacto_pan2020
Foto: Pressbild/BRA

BRA: Vi får inte plats på Arlanda

Flygbolaget BRA som har omfattande verksamhet på Bromma riskerar att inte få plats på Arlanda.

BRA har undersökt möjligheterna att flytta sin verksamhet till Arlanda under förra året. Men när man frågat Swedavia om start och landningstider i samband med fördelningen av dessa på Arlanda fick man svar att det endast finns utrymme i närtid för ett fåtal plan. BRA som har tolv flyglinjer från Bromma med start 12:e maj i år och har lagt in en offensiv i tillväxten skulle alltså inte få plats på Arlanda om Bromma stängs.

BRA uppger vidare att de har som mål att vara det första fossilfria flygbolaget i världen och att man även ska flyga kommersiellt med elflyg inom fem år i Sverige. Bromma skulle även vara en full elektrifierad flygplats 2035 vilket passade in på BRA:s vision.
– Att fatta beslut om att stänga ned en betydande del av infrastrukturen i Sverige mitt under en pandemi kan vara förödande för tillgängligheten i Sverige och för det fortsatta hållbarhetsarbetet för flyget, säger BRA:s ägare Per G Braathen.

nationaldag_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
retro_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

logistik_sigtuna_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

mp_helsida_april
helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
liber_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
retro_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
centrum_sommar_outsider2022
outsider
swedol_outsider
moderat_outsider