center_pan21
Foto: Pressbild/BRA

BRA: Vi får inte plats på Arlanda

Flygbolaget BRA som har omfattande verksamhet på Bromma riskerar att inte få plats på Arlanda.

BRA har undersökt möjligheterna att flytta sin verksamhet till Arlanda under förra året. Men när man frågat Swedavia om start och landningstider i samband med fördelningen av dessa på Arlanda fick man svar att det endast finns utrymme i närtid för ett fåtal plan. BRA som har tolv flyglinjer från Bromma med start 12:e maj i år och har lagt in en offensiv i tillväxten skulle alltså inte få plats på Arlanda om Bromma stängs.

BRA uppger vidare att de har som mål att vara det första fossilfria flygbolaget i världen och att man även ska flyga kommersiellt med elflyg inom fem år i Sverige. Bromma skulle även vara en full elektrifierad flygplats 2035 vilket passade in på BRA:s vision.
– Att fatta beslut om att stänga ned en betydande del av infrastrukturen i Sverige mitt under en pandemi kan vara förödande för tillgängligheten i Sverige och för det fortsatta hållbarhetsarbetet för flyget, säger BRA:s ägare Per G Braathen.

eldsjal-helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
bostad_helsida
andersojag
mp_host_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

eldsjal-outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
andersojag_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys