stationshusen
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Bra kan flytta till Arlanda

Flygbolaget BRA som håller till på Bromma avser flytta verksamheten till Arlanda vilket möjliggör en stängning av Bromma.

centrum_artikel
Om villkoren är rätt så kan Bra tänka sig flytta från Bromma till Arlanda rapporterar Dagens Industri. Bra har sin flygplansflotta på Bromma och har ett omfattande linjenät i Sverige. Under pandemin har de pausat sin verksamhet.
I vanliga fall har de 150 flighter om dagen på Bromma. VD Per G. Braathen säger till DI att ett litet land som Sverige inte kan ha två konkurrerande nätverk i inrikesflyget.
– Ska Sverige få det optimala nätverket efter krisen, är Arlanda svaret. Vi borde ta död på myten om att utan Bromma överlever inte Sverige, uppger han för DI.
Röster har höjts för att stänga Bromma i förtid om Bra flyttar till Arlanda, den frågan är det dock staten som har ansvar för och inte lokalpolitiker i Stockholm.
– taten äger Bromma flygplats, och därmed kan endast regeringen svara på frågan om Brommaflygets framtid. Regeringen måste nu ta ansvar för att säkerställa nödvändig kapacitet på Arlanda och stärka kommunikationerna till flygplatsen. Så tryggar vi Stockholms konkurrenskraft för framtiden, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr till SVT Stockholm
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
meko_helsida

Wallenius kan lösa kärnkraftsfrågan

Näringsliv Kärnkraftsfrågan har fått lokal prägel och förra veckan gick politiska företrädare ut för både Miljöpartiet och Kristdemokraterna med utspel. Men den som sitter på framtidens kärnkraftslösning kan vara förre märstabon och vänsterpartisten Janne Wallenius.

happyhomes_sommar2020

Foodora etablerar i Märsta

Näringsliv Foodora etablerar i Märsta: - Svenskarna har ett stort behov efter snabba hemleveranser som ökat markant den senaste tiden, och det kan nu den lokala restaurangen eller butiken erbjuda genom oss, säger Hans Skruvfors, koncernchef foodora.

defacto_helsida

Scandinavian XPO är igång

Näringsliv Nu har Scandinavian XPO öppnat upp i Arlandastad. Men på grund av coronapandemin blir det ingen pampig och folklig invigning.

connys_helsida

Expertens tips för lyckad e-handel

Näringsliv Jorge Castro från lokala ABS Wheels har i dagarna gästat podcasten ehandelstrender för att prata digital marknadsföring. Journalisten Urban Lindstedt talar varje vecka med Sveriges främsta e-handelsprofiler. Märstabon har under sina år på ABS Wheels ökat sajten från 400 besökare till närmare en kvarts miljon.

Nytt Gin från Sigtuna

Näringsliv First Distillery Sigtuna AB, så heter Sigtunas enda och Sveriges förmodligen minsta destilleri som håller till i Wenngarn.

Även Telenor lanserar 5G i Sigtuna

Näringsliv Det är inte bara Tele2 som lanserat 5G i kommunen utan även Telenor: - Det känns grymt att vi är igång med vår ambitiösa utrullningsplan av 5G-nätet som inledningsvis fokuserar främst på större städer och populära sommar- och vinterorter, uppger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
nrh
connys
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna