skordedag_pan
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Bra kan flytta till Arlanda

Flygbolaget BRA som håller till på Bromma avser flytta verksamheten till Arlanda vilket möjliggör en stängning av Bromma.

Om villkoren är rätt så kan Bra tänka sig flytta från Bromma till Arlanda rapporterar Dagens Industri. Bra har sin flygplansflotta på Bromma och har ett omfattande linjenät i Sverige. Under pandemin har de pausat sin verksamhet.
I vanliga fall har de 150 flighter om dagen på Bromma. VD Per G. Braathen säger till DI att ett litet land som Sverige inte kan ha två konkurrerande nätverk i inrikesflyget.
– Ska Sverige få det optimala nätverket efter krisen, är Arlanda svaret. Vi borde ta död på myten om att utan Bromma överlever inte Sverige, uppger han för DI.
Röster har höjts för att stänga Bromma i förtid om Bra flyttar till Arlanda, den frågan är det dock staten som har ansvar för och inte lokalpolitiker i Stockholm.
– taten äger Bromma flygplats, och därmed kan endast regeringen svara på frågan om Brommaflygets framtid. Regeringen måste nu ta ansvar för att säkerställa nödvändig kapacitet på Arlanda och stärka kommunikationerna till flygplatsen. Så tryggar vi Stockholms konkurrenskraft för framtiden, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr till SVT Stockholm
mp_host_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
eldsjal-helsida
helsida_var2021

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

kyrka_helsida
coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

andersojag
skordedag_helsida
kyrkoval_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
heat_out
kyrka-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
mp-outsider
connys
eldsjal-outsider
skordedag_out
andersojag_outsider
bostad_outsider
kyrkoval_outsider
ridskola_2020_outsider