panorama_centrum
Foto: Swedavia/Victoria Ström

Bra kan flytta till Arlanda

Flygbolaget BRA som håller till på Bromma avser flytta verksamheten till Arlanda vilket möjliggör en stängning av Bromma.

Om villkoren är rätt så kan Bra tänka sig flytta från Bromma till Arlanda rapporterar Dagens Industri. Bra har sin flygplansflotta på Bromma och har ett omfattande linjenät i Sverige. Under pandemin har de pausat sin verksamhet.
I vanliga fall har de 150 flighter om dagen på Bromma. VD Per G. Braathen säger till DI att ett litet land som Sverige inte kan ha två konkurrerande nätverk i inrikesflyget.
– Ska Sverige få det optimala nätverket efter krisen, är Arlanda svaret. Vi borde ta död på myten om att utan Bromma överlever inte Sverige, uppger han för DI.
Röster har höjts för att stänga Bromma i förtid om Bra flyttar till Arlanda, den frågan är det dock staten som har ansvar för och inte lokalpolitiker i Stockholm.
– taten äger Bromma flygplats, och därmed kan endast regeringen svara på frågan om Brommaflygets framtid. Regeringen måste nu ta ansvar för att säkerställa nödvändig kapacitet på Arlanda och stärka kommunikationerna till flygplatsen. Så tryggar vi Stockholms konkurrenskraft för framtiden, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr till SVT Stockholm
mp_helsida_april

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

centrum_sommar2022_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

marinan_helsida
liber_helsida
connys_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
defacto_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider