budget_panorama
Foto: Riksbanken

Bottennotering i näringslivsranking

Sigtuna tappar kraftigt i Svenskt Näringslivs ranking över Företagsklimat: - För att klättra i rankingen behöver Sigtuna fokusera på förbättrad dialog mellan företagen och kommunens beslutsfattare och på förbättrad service i företagarärenden, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv i Stockholms län.

centrum_artikel

Solna är återigen etta i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat. Sigtuna är dock nere på en rekordlåg nivå för 2020. 2011 var man sjua, sedan dess har man i stort sett tappat år efter år. Nu tappar kommunen hela 25 placeringar och är nere på plats 72 av 290.

Rankingen bygger på ett antal faktorer, en enkätundersökning har gjorts bland företagare i kommunen som väger tungt. Dessutom har man med tjänstemän och politikers attityd till företagande. Sigtuna får plusbetyg gällande infrastruktur som vägar, tåg och flyg samt mobilnät och bredband.

Men kommunpolitikers attityd till företagande, tillgång till kompetens, konkurrensutsättning, service och bemötande samt brottslighet är faktorer som drar ner helhetsbetyget.
– För många av företagen vi möter är brottslighet ett stort orosmoln. Butiker vittnar om problem med stölder och hot mot personalen och åkerier om hur de inte vågar märka kartonger med värdefullt innehåll, för att nämna några exempel. När företagen själva får ange vilka frågor som är mest prioriterade för att förbättra företagsklimatet kommer frågan högst upp, säger Olle Karstorp.

Kommunens agerande i samband med coronakrisen var något som uppskattades av det lokala näringslivet enligt Karstorp.
– Nu önskar vi att kommunerna funderar över om det finns åtgärder som kan behållas och att de funderar på om det finns ytterligare saker de kan göra för att underlätta återstarten av länets ekonomi. Svenskt Näringslivs vill bland annat se tidigarelagda investeringar och en ökad satsning på kompetensförsörjningen säger Olle Karstorp.

connys_helsida
centrum_helsida2020

NRH stödjer BRIS-arbete

Näringsliv Sigtunabon David Sandberg Hjelm föreläste för Norra Redovisningshusets personal som samtliga samtidigt passade på att bli stödmedlemmar: - Jag tycker BRIS gör ett fantastiskt jobb och vi vill stödja deras arbete, säger Johan Sandberg, VD för Norra Redovisningshuset.

boisigtuna

Rekorddag för ABS Wheels

Näringsliv ABS Wheels satte nytt omsättningsrekord för sin e-handel med tre miljoner kronor för en dag: -Gårdagen (måndag, reds anm) var vår all-time high under ett dygn men hela föregående vecka har legat runt 48 procent högre i försäljning, säger Vd Andie Lahdo till ehandel.se

happyhomes_sommar2020
landsbygdsdag
corner_helsida
defacto_helsida
meko_helsida
fixa_laddplats_helsida

NRH tar över knivstabaserad byrå

Näringsliv Norra Redovisningshuset i Arlandastad tar över knivstabaserade Columna Ekonomi & Redovisning AB: - Min ambition är att Norra Redovisningshuset ska vara en stark lokal aktör som tillfredsställer kundernas behov och hjälper dem att utveckla sina företag, säger NRH:s VD Johan Sandberg.

helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
corner_outsider
budget_outsider
personal_outsider
meko_outsider
kkdk_outsider
outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
laddplats_out
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
swedol_outsider