fastbyran_bostad
Erik Wennberg, franchisetagare på FastighetsbyrånFoto: Pressbild

Bostadsrättspriser ökade med 300 000 kronor

Priserna på bostadsrätter har ökat med nästan 20 procent de senaste fem åren enligt Fastighetsbyrån.

Samtliga länets 26 kommuner visar en ökning när det gäller bostadsrättspriser. Störst är ökningen på Ekerö med 66 procent, därefter Österåker med 49. I Sigtuna är ökningen 19 procent. I relativa kronor handlar det om 300 000 kronor under den senaste femårsperioden.
– Framförallt beror prisuppgången på att regionen mellan Uppsala och Stockholm utvecklats kraftigt, och att bostadspriserna i Stockholm och de angränsande kommunerna gått upp vilket fått många att titta på Sigtuna och Märsta. Arlanda och Rosersberg har länge varit en stor bidragande faktor till prisuppgång med alla dess arbetstillfällen, kommenterar Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

Wennberg konstaterar att prisutvecklingen på bostadsrätter stannat av i samband med coronapandemin då Arlanda inte går på full fart. Dock är efterfrågan stor på villor och där går priserna upp.
– Vi förutspår en positiv utveckling på bostadsmarknaden under resten av året, med fortsatta låga räntor och en stor efterfrågan.

Försälningarna kan dock ta lite längre tid att genomföra då kunder behöver stämma av extra med sina banker innan de köper, menar Wennberg.
– Trots att vi bor i en kommun med Flygplatsen som stor arbetsgivare och en stor andel konferens och hotellanläggningar så har bostadsmarknaden utvecklats stabilt under pandemin. Utbudet är för stunden lägre än samma period föregående år vilket också gör att efterfrågan för varje bostad ökar, fortsätter Erik Wennberg.

fastbyran_townhouse2
fastbyran_townhouse
fastbyran_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

fastbyran_outsider