bovard_sh
Foto: Pressbild

Bostadsrätterna ökade mest i kommunen

Priset på bostadsrätter i kommunen har ökat mest i hela länet de senaste tre månaderna.

rosta_sigtuna2

När Svensk Mäklarstatistik släppte de senaste kvartalssiffrorna framgår att priset på bostadsrätter gått upp mest i Sigtuna kommun av länets samtliga kommuner. Nio procent har priserna gått upp i Sigtuna, i Vallentuna som är tvåa har priserna gått upp med 6,4 procent. 150 bostadsrätter såldes i kommunen mellan december-februari till snittpriset på drygt 2 miljoner, kvadratmeterpriset på bostadsrätter är uppe i 29 200 kronor. Sett över det senaste året är ökningen 2,6 procent.

På villasidan är det i princip stiltje i priserna men en minskning med 0,8 procent. Bara 41 villor har sålts de senaste tre månaderna. Endast fyra kommuner i länet har plussiffror på villasidan, resterande 22 har negativ prisutveckling. Det senaste året har det sålts 235.

ica_valsta_choklad
varfest_helsida
moderaternamaj
v_eu_helsida
bonava_maj_helsida
rosta_sigtuna2

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

colorama_april2
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

mp_eu
eu_sap

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

sh_bovard_out
sh_oppet
bonava_maj_outsider
sap_outsider_eu
connys
defacto_outsider
mp_eu_outsider
oppning_outsider
v_eu
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
rosta_sigtuna
ridskola2019_outsider
fme_outsider
nrh
nationaldag_out