defacto_pan
Foto: Pressbild

Bostadsrätterna ökade mest i kommunen

Priset på bostadsrätter i kommunen har ökat mest i hela länet de senaste tre månaderna.

marstakalaset_artikel

När Svensk Mäklarstatistik släppte de senaste kvartalssiffrorna framgår att priset på bostadsrätter gått upp mest i Sigtuna kommun av länets samtliga kommuner. Nio procent har priserna gått upp i Sigtuna, i Vallentuna som är tvåa har priserna gått upp med 6,4 procent. 150 bostadsrätter såldes i kommunen mellan december-februari till snittpriset på drygt 2 miljoner, kvadratmeterpriset på bostadsrätter är uppe i 29 200 kronor. Sett över det senaste året är ökningen 2,6 procent.

På villasidan är det i princip stiltje i priserna men en minskning med 0,8 procent. Bara 41 villor har sålts de senaste tre månaderna. Endast fyra kommuner i länet har plussiffror på villasidan, resterande 22 har negativ prisutveckling. Det senaste året har det sålts 235.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida
sigtunavatten_standard
sommar_centrum
defacto_helsida
sommar
colorama_april2

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

nrh
colorama_april
connys
sportfiske_sommar
defacto_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider