fastbyran_bostad
Foto: Pressbild

Bostadsrätterna ökade mest i kommunen

Priset på bostadsrätter i kommunen har ökat mest i hela länet de senaste tre månaderna.

När Svensk Mäklarstatistik släppte de senaste kvartalssiffrorna framgår att priset på bostadsrätter gått upp mest i Sigtuna kommun av länets samtliga kommuner. Nio procent har priserna gått upp i Sigtuna, i Vallentuna som är tvåa har priserna gått upp med 6,4 procent. 150 bostadsrätter såldes i kommunen mellan december-februari till snittpriset på drygt 2 miljoner, kvadratmeterpriset på bostadsrätter är uppe i 29 200 kronor. Sett över det senaste året är ökningen 2,6 procent.

På villasidan är det i princip stiltje i priserna men en minskning med 0,8 procent. Bara 41 villor har sålts de senaste tre månaderna. Endast fyra kommuner i länet har plussiffror på villasidan, resterande 22 har negativ prisutveckling. Det senaste året har det sålts 235.

fastbyran_townhouse2
fastbyran_helsida
fastbyran_townhouse
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

fastbyran_outsider