varumarke_defacto_sommar
Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån.Foto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Bostadsrätter gick upp med en miljon

På bara fem år har värdet på bostadsrätter i kommunen gått upp med en miljon kronor: - Varje ort i kommunen har haft en bra ökning där ingen av orterna direkt särskiljer sig från de andra utan varje ort har ungefärlig samma värdeutveckling, kommenterar Jakob Ekerot, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån.

marstac_aug

Siffror från Fastighetsbyrån visar att värdet på bostadsrätter gått upp med en miljon kronor på bara fem års tid. 2012 var snittpriset drygt en miljon kronor, idag är det det dubbla. Bara i åtta andra kommuner i länet har ökningen varit större:
– Idag har vi dock inte samma kraftiga utveckling som tidigare, men vi ser ändå en ljus framtid med stigande priser på sikt. Däremot kan man inte räkna med samma kraftiga värdeökning som tidigare år, säger Jakob Ekerot, mäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Jobb bidrar till bostäder
Enligt Jakob Ekerot är Sigtuna kommun en intressant plats av flera anledningar, dels för både Arlanda och Rosersbergs utveckling som kommer att ge tusentals nya arbetstillfällen i kommunen de kommande åren.
– Vi upplever ett positivt klimat på nyproduktionsmarknaden, även om det är många projekt igång samtidigt. Allt som allt kan vi sammanfatta att bostadsmarknaden har en ljus framtid i vår kommun, även om köpare och säljare har att vänta ett något lugnare tempo. Att äga/köpa sin bostad är alltid en bra investering, säger han.

Lidingöbor tjänade två miljoner
Procentuellt har ökningen varit högst i Haninge följt av Österåker, båda med ca 125 procent. Även grannkommunerna Upplands-Bro och Vallentuna har haft högre ökning än i Sigtuna med 113 respektive 115 procent. Mest landet i rena pengar har man tjänat på Lidingö där bostadsrätterna gått upp med 2 miljoner kronor.
– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga och i vissa fall extrema prisökningar. Låga räntor och bostadsbrist är de främsta faktorerna bakom de stigande priserna. Vi såg en rush på marknaden innan amorteringskravet infördes i juni 2016. Efter det har det lugnat ner sig något men det är först nu vi börjar se de ordentliga effekterna av striktare utlåning. Att priserna planar ut är en sund utveckling, uppger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

forskontor

Större gösar i Mälaren

Nyheter Fler och större gösar fisks upp från Mälaren: - Alla fiskevårdande åtgärder med små medel ger ju reslutat. Det här var ett liten åtgärd som gett enormt gensvar, säger yrkesfiskaren Per Vidlund till SVT.

extra

Ökning av villainbrott i kommunen

Nyheter Villainbrotten i kommunen ökade med 66 procent det senaste året, det visar siffror från Villaägarnas Riksförbund: - Att internationella ligor etablerar sig i Sverige är en oroande utveckling. Regeringen och polisen måste prioritera att vända inbrottstrenden varaktigt, säger Lena Södersten, förbundsjurist på Villaägarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

happy_homes_sommar
defacto_panorama_boka_mote
extra

Märstabo misstänks för kidnappning

Nyheter En 20-årig märstabo sitter häktad misstänkt för att ha hållit en man fången i flera dygn. – Jag kommenterar ingenting om utredningsläget, men två personer sitter häktade för människorov, säger åklagaren Ewa Tvengström.

extra

Flest politikeravhopp i Sigtuna

Politik Sigtuna kommun är den kommun där flest folkvalda hoppat av sitt uppdrag rapporterar P4 Stockholm: - Jag gick in i den berömda väggen till slut. Jag ska inte säga att det var bara politiken som gjorde det, utan det är alltid många bäckar små, säger moderatpolitikern Maria Rosén.

Satsning på hälsoinformatörer ska förebygga sjukdomar bland kommuninvånare

Nyheter Satsningen på hälsoinformatörer i kommunen går vidare och nu hr 16 personer rekryterats: - Förhoppningen är att hälsoinformatörerna blir en permanent och naturlig del i kommunens hälsofrämjande arbete precis som den har blivit i Botkyrka, säger Kerstin Alksten, utvecklingsstrateg i Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Uppdrag Granskning i Märsta

(S): Inga fel om Bure Äng

Politik Soppan kring markanvisningen av Bure Äng till Sigtuna Bo AB går vidare. Socialdemokraterna hävdar allt jämt att inget fel begåtts medan Moderaterna vidhåller att den dåvarande socialdemokratiska ledningen lovat företaget exklusivitet på marken.

oriongatan174
Norra Redovisningshuset
korsbarsvagen1
standard
standard
lillabjorn5
Frisyr – Standard
sbrf2
cricketklubben
borg
korpentraning
standard_ridskola
dogranch
connys
matcher_skanela
lions_standard
Festspecialisten – Standard