centrum_ettar
Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån.Foto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Bostadsrätter gick upp med en miljon

På bara fem år har värdet på bostadsrätter i kommunen gått upp med en miljon kronor: - Varje ort i kommunen har haft en bra ökning där ingen av orterna direkt särskiljer sig från de andra utan varje ort har ungefärlig samma värdeutveckling, kommenterar Jakob Ekerot, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån.

Siffror från Fastighetsbyrån visar att värdet på bostadsrätter gått upp med en miljon kronor på bara fem års tid. 2012 var snittpriset drygt en miljon kronor, idag är det det dubbla. Bara i åtta andra kommuner i länet har ökningen varit större:
– Idag har vi dock inte samma kraftiga utveckling som tidigare, men vi ser ändå en ljus framtid med stigande priser på sikt. Däremot kan man inte räkna med samma kraftiga värdeökning som tidigare år, säger Jakob Ekerot, mäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Jobb bidrar till bostäder
Enligt Jakob Ekerot är Sigtuna kommun en intressant plats av flera anledningar, dels för både Arlanda och Rosersbergs utveckling som kommer att ge tusentals nya arbetstillfällen i kommunen de kommande åren.
– Vi upplever ett positivt klimat på nyproduktionsmarknaden, även om det är många projekt igång samtidigt. Allt som allt kan vi sammanfatta att bostadsmarknaden har en ljus framtid i vår kommun, även om köpare och säljare har att vänta ett något lugnare tempo. Att äga/köpa sin bostad är alltid en bra investering, säger han.

Lidingöbor tjänade två miljoner
Procentuellt har ökningen varit högst i Haninge följt av Österåker, båda med ca 125 procent. Även grannkommunerna Upplands-Bro och Vallentuna har haft högre ökning än i Sigtuna med 113 respektive 115 procent. Mest landet i rena pengar har man tjänat på Lidingö där bostadsrätterna gått upp med 2 miljoner kronor.
– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga och i vissa fall extrema prisökningar. Låga räntor och bostadsbrist är de främsta faktorerna bakom de stigande priserna. Vi såg en rush på marknaden innan amorteringskravet infördes i juni 2016. Efter det har det lugnat ner sig något men det är först nu vi börjar se de ordentliga effekterna av striktare utlåning. Att priserna planar ut är en sund utveckling, uppger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor
pedagog2018
aretsforetag
februari

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

foretagarlunch

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

sigtunavatten_standard
nfc_vinter
objekt2
standard_start
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
veterankraft_standard
standard
vuxentutbildning
standard_ridskola
objekt3
matcher_skanela
objekt4
sangensemble