eurosko_december
Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån.Foto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Bostadsrätter gick upp med en miljon

På bara fem år har värdet på bostadsrätter i kommunen gått upp med en miljon kronor: - Varje ort i kommunen har haft en bra ökning där ingen av orterna direkt särskiljer sig från de andra utan varje ort har ungefärlig samma värdeutveckling, kommenterar Jakob Ekerot, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån.

marstac_aug

Siffror från Fastighetsbyrån visar att värdet på bostadsrätter gått upp med en miljon kronor på bara fem års tid. 2012 var snittpriset drygt en miljon kronor, idag är det det dubbla. Bara i åtta andra kommuner i länet har ökningen varit större:
– Idag har vi dock inte samma kraftiga utveckling som tidigare, men vi ser ändå en ljus framtid med stigande priser på sikt. Däremot kan man inte räkna med samma kraftiga värdeökning som tidigare år, säger Jakob Ekerot, mäklare och franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Jobb bidrar till bostäder
Enligt Jakob Ekerot är Sigtuna kommun en intressant plats av flera anledningar, dels för både Arlanda och Rosersbergs utveckling som kommer att ge tusentals nya arbetstillfällen i kommunen de kommande åren.
– Vi upplever ett positivt klimat på nyproduktionsmarknaden, även om det är många projekt igång samtidigt. Allt som allt kan vi sammanfatta att bostadsmarknaden har en ljus framtid i vår kommun, även om köpare och säljare har att vänta ett något lugnare tempo. Att äga/köpa sin bostad är alltid en bra investering, säger han.

Lidingöbor tjänade två miljoner
Procentuellt har ökningen varit högst i Haninge följt av Österåker, båda med ca 125 procent. Även grannkommunerna Upplands-Bro och Vallentuna har haft högre ökning än i Sigtuna med 113 respektive 115 procent. Mest landet i rena pengar har man tjänat på Lidingö där bostadsrätterna gått upp med 2 miljoner kronor.
– När man ser tillbaka på den senaste femårsperioden så är det överlag kraftiga och i vissa fall extrema prisökningar. Låga räntor och bostadsbrist är de främsta faktorerna bakom de stigande priserna. Vi såg en rush på marknaden innan amorteringskravet infördes i juni 2016. Efter det har det lugnat ner sig något men det är först nu vi börjar se de ordentliga effekterna av striktare utlåning. Att priserna planar ut är en sund utveckling, uppger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

marknad_steninge
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

defacto_panorama_boka_mote
forsmaleri
forskontor
banner_december
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

Norra Redovisningshuset
vanster_mote
jul2018
slutstation
nfc_vinter
solrosvagen28
dogranch
cricketklubben
borg
colorama_jan
jul2018
lindvagen27
vidargatan7
standard
matcher_skanela
yrkesutbildningen
frisyr2018
blackfriday
connys
lions_standard