sommar
Foto: Pressbild

Bostadspriserna sjunker

Bostadspriserna i kommunen sjönk enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik.

marstakalaset_artikel

Kvartalsrapporten från Svensk Mäklarstatistik visar att priset på bostadsrätterna på tre månader backat med 3,6 procent, på ett år hela 17 procent. Men det säljs fortfarande bostadsrätter, 124 stycken förmedlades den senaste tre månadersperioden och på ett år har 527 sålts.

På villasidan är förändringen marginell på tre månaders tid har priserna sjunkit med 0,5 procent och på ett år 2,5 procent. I snitt förmedlas 20 villor i månaden och det senaste året 251 stycken. Snittpriset för en villa just nu är strax under 4 miljoner kronor.

I jämförelse med andra kommuner i länet är det fortsatt ”billigt” att köpa bostad i kommunen, både bostadsrätter och villor.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

sommar_centrum
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
sommar
kontor_thaifong
defacto_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

happyhomes_2019
marstakalas_helsida
colorama_april2
sportfiske_sommar
connys
nrh
defacto_outsider
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider