centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild

Bostadspriserna sjunker

Bostadspriserna i kommunen sjönk enligt de senaste siffrorna från Mäklarstatistik.

defacto_jul_artikel

Kvartalsrapporten från Svensk Mäklarstatistik visar att priset på bostadsrätterna på tre månader backat med 3,6 procent, på ett år hela 17 procent. Men det säljs fortfarande bostadsrätter, 124 stycken förmedlades den senaste tre månadersperioden och på ett år har 527 sålts.

På villasidan är förändringen marginell på tre månaders tid har priserna sjunkit med 0,5 procent och på ett år 2,5 procent. I snitt förmedlas 20 villor i månaden och det senaste året 251 stycken. Snittpriset för en villa just nu är strax under 4 miljoner kronor.

I jämförelse med andra kommuner i länet är det fortsatt ”billigt” att köpa bostad i kommunen, både bostadsrätter och villor.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
greeknighthelsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

defacto_jul

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

colorama_jul
sigtunavatten_standard
julbord_helsida
happyhomes_2019
centrum_jul_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
nrh
greeknight_outsider
connys
julbord