fastbyran_bostad
Foto: Pressbild

Bostadspriser fortsatte upp i juni

Bostadspriserna fortsätter upp i kommunen. I juni var uppgången fyra procent på villor och en procent på bostadsrätter: - Det exceptionella högtrycket på bostadsmarknaden har följt med in i sommaren och priserna ligger nu nära mångas ekonomiska smärtgräns. Eventuellt ser vi början till en avmattning på prisuppgången för både villor och bostadsrätter, vilket ökar risken för att bostadsköpare skjuter upp sin flytt i hopp om lägre priser längre fram, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

I juni steg priset på villor med fyra procent i kommunen enligt siffror från Svensk mäklarstatistik som Newsworthy sammanställt. Det senaste kvartalet har 86 villor sålt till snittpriset 5,3 miljoner kronor. Förra året vid samma tid gjordes 53 bostadsaffärer. Ökningen under pandemin i kommunen har varit stor och efterfrågan hög. Ökningen är konstant sedan tidigt 2020. Dock är priserna fortfarande lägre än på många andra håll i länet, bara fem andra kommuner har lägre villapriser än i Sigtuna.

På bosjadsrättssidan såldes 169 lägenheter till snittpriset 2,2 miljoner kronor. Förra året såldes 131 bostadsrätter mellan april-juni. Efter en nedgång under första halvan av pandemin har priserna på bostadsrätter nu gått upp.

bjurfors_helsida
fastighetsbyran_helsida_22
fastbyran_helsida

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Bostad Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider