defacto_pan
Sigtuna stadsängar växer fram utmed väg 263.Foto: Sigtuna Stadsängar

Bostadsområdet skänker 1,2 miljoner till välgörenhet

Nya bostadsområdet Sigtuna stadsängar ser till att byggare i området skänker pengar till välgörenhet, i de första etapperna rör dig sig om 1,2 miljoner som bland annat Kvinnojouren Sigtuna får ta del av.

banner_juni_artikel

Sigtuna stadsängar jobbar med en social hållbarhetspremie vilket innebär att pengar betalas till viktiga och aktuella ändamål både lokalt och globalt. I samband med att marken säljs så går 0,5-1 procent av köpeskillingen till Kvinnojouren Sigtuna och Make a kid smile. I etapp 1-3 rör det sig om ca 1,2 miljoner kronor.
– Vi vill att det här initiativet ska få vingar och innebära att allt fler bygger in sociala värden i projekt för att samtidigt som man utvecklar kvarter och städer tillhandahålla möjligheter för de som redan bor och verkar på platsen och samtidigt värna om en mer hållbar och rättvis värld globalt säger Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB, i ett pressmeddelande.

Vill utveckla ungdomsjour
Kvinnojouren Sigtuna säger att bidraget innebär att man kan ge ökad livskvalitet för mammor och deras barn som är på flykt fri våld samt att satsa på preventivt arbete bland barn och ungdomar:
– Bland annat skulle vi vilja utveckla vår nystartade Ungdomsjour, säger en av de anställda på Kvinnojouren.

Går till skolplatser
Make a kid smila ska använda pengarna till att garantera skolplatser för elever i Nepal och Nigeria där de arbetar med rektorer och skolor. Det är bland annat SigtunaHem som varit med och skänkt pengarna tillsammans med OBOS och HSB. Utvecklarna väljer skälva hur de vill fördela summan, många väljer att dela den 50/50 till respektive organisation. Men vissa låter bostadsköparna bestämma.

sigtunavatten_standard
colorama_april2
sbrf_helsida
midsommar_valsta_helsida
oppning_helsida
fme_helsida
happyhomes_2019

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

nrh
colorama_april
sbrf_outsider
oppning_outsider
connys
fme_outsider
midsommar_valsta_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
defacto_outsider