defacto_pan
Sigtuna stadsängar växer fram utmed väg 263.Foto: Sigtuna Stadsängar

Bostadsområdet skänker 1,2 miljoner till välgörenhet

Nya bostadsområdet Sigtuna stadsängar ser till att byggare i området skänker pengar till välgörenhet, i de första etapperna rör dig sig om 1,2 miljoner som bland annat Kvinnojouren Sigtuna får ta del av.

Sigtuna stadsängar jobbar med en social hållbarhetspremie vilket innebär att pengar betalas till viktiga och aktuella ändamål både lokalt och globalt. I samband med att marken säljs så går 0,5-1 procent av köpeskillingen till Kvinnojouren Sigtuna och Make a kid smile. I etapp 1-3 rör det sig om ca 1,2 miljoner kronor.
– Vi vill att det här initiativet ska få vingar och innebära att allt fler bygger in sociala värden i projekt för att samtidigt som man utvecklar kvarter och städer tillhandahålla möjligheter för de som redan bor och verkar på platsen och samtidigt värna om en mer hållbar och rättvis värld globalt säger Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB, i ett pressmeddelande.

Vill utveckla ungdomsjour
Kvinnojouren Sigtuna säger att bidraget innebär att man kan ge ökad livskvalitet för mammor och deras barn som är på flykt fri våld samt att satsa på preventivt arbete bland barn och ungdomar:
– Bland annat skulle vi vilja utveckla vår nystartade Ungdomsjour, säger en av de anställda på Kvinnojouren.

Går till skolplatser
Make a kid smila ska använda pengarna till att garantera skolplatser för elever i Nepal och Nigeria där de arbetar med rektorer och skolor. Det är bland annat SigtunaHem som varit med och skänkt pengarna tillsammans med OBOS och HSB. Utvecklarna väljer skälva hur de vill fördela summan, många väljer att dela den 50/50 till respektive organisation. Men vissa låter bostadsköparna bestämma.

greeknighthelsida

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

defacto_helsida
fme_oktober
sigtunavatten_standard

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

happyhomes_2019
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

dackskiftarna_helsida
centrum_host_helsida
ica_oktober
colorama_april2
greeknight_outsider
connys
nrh
defacto_outsider