arlandagk_panorama
Sigtuna stadsängar växer fram utmed väg 263.Foto: Sigtuna Stadsängar

Bostadsområdet skänker 1,2 miljoner till välgörenhet

Nya bostadsområdet Sigtuna stadsängar ser till att byggare i området skänker pengar till välgörenhet, i de första etapperna rör dig sig om 1,2 miljoner som bland annat Kvinnojouren Sigtuna får ta del av.

centrum_pask

Sigtuna stadsängar jobbar med en social hållbarhetspremie vilket innebär att pengar betalas till viktiga och aktuella ändamål både lokalt och globalt. I samband med att marken säljs så går 0,5-1 procent av köpeskillingen till Kvinnojouren Sigtuna och Make a kid smile. I etapp 1-3 rör det sig om ca 1,2 miljoner kronor.
– Vi vill att det här initiativet ska få vingar och innebära att allt fler bygger in sociala värden i projekt för att samtidigt som man utvecklar kvarter och städer tillhandahålla möjligheter för de som redan bor och verkar på platsen och samtidigt värna om en mer hållbar och rättvis värld globalt säger Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB, i ett pressmeddelande.

Vill utveckla ungdomsjour
Kvinnojouren Sigtuna säger att bidraget innebär att man kan ge ökad livskvalitet för mammor och deras barn som är på flykt fri våld samt att satsa på preventivt arbete bland barn och ungdomar:
– Bland annat skulle vi vilja utveckla vår nystartade Ungdomsjour, säger en av de anställda på Kvinnojouren.

Går till skolplatser
Make a kid smila ska använda pengarna till att garantera skolplatser för elever i Nepal och Nigeria där de arbetar med rektorer och skolor. Det är bland annat SigtunaHem som varit med och skänkt pengarna tillsammans med OBOS och HSB. Utvecklarna väljer skälva hur de vill fördela summan, många väljer att dela den 50/50 till respektive organisation. Men vissa låter bostadsköparna bestämma.

logistik_utbildning

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

valsta_utveckling
sigtunavatten_standard

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

ica_pask
fme_helsida

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

defacto_helsida
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

centrum_pask_helsida
happyhomes_2019

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
fme_outsider
defacto_outsider
bonava_outsider
colorama_april
sigtunavatten_outsider
sh_oppet