abs_pask
Sigtuna stadsängar växer fram utmed väg 263.Foto: Sigtuna Stadsängar

Bostadsområdet skänker 1,2 miljoner till välgörenhet

Nya bostadsområdet Sigtuna stadsängar ser till att byggare i området skänker pengar till välgörenhet, i de första etapperna rör dig sig om 1,2 miljoner som bland annat Kvinnojouren Sigtuna får ta del av.

centrum_artikel

Sigtuna stadsängar jobbar med en social hållbarhetspremie vilket innebär att pengar betalas till viktiga och aktuella ändamål både lokalt och globalt. I samband med att marken säljs så går 0,5-1 procent av köpeskillingen till Kvinnojouren Sigtuna och Make a kid smile. I etapp 1-3 rör det sig om ca 1,2 miljoner kronor.
– Vi vill att det här initiativet ska få vingar och innebära att allt fler bygger in sociala värden i projekt för att samtidigt som man utvecklar kvarter och städer tillhandahålla möjligheter för de som redan bor och verkar på platsen och samtidigt värna om en mer hållbar och rättvis värld globalt säger Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB, i ett pressmeddelande.

Vill utveckla ungdomsjour
Kvinnojouren Sigtuna säger att bidraget innebär att man kan ge ökad livskvalitet för mammor och deras barn som är på flykt fri våld samt att satsa på preventivt arbete bland barn och ungdomar:
– Bland annat skulle vi vilja utveckla vår nystartade Ungdomsjour, säger en av de anställda på Kvinnojouren.

Går till skolplatser
Make a kid smila ska använda pengarna till att garantera skolplatser för elever i Nepal och Nigeria där de arbetar med rektorer och skolor. Det är bland annat SigtunaHem som varit med och skänkt pengarna tillsammans med OBOS och HSB. Utvecklarna väljer skälva hur de vill fördela summan, många väljer att dela den 50/50 till respektive organisation. Men vissa låter bostadsköparna bestämma.

2020_helsida
marina_helsida
speedy_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

happy_homes_mars
centrum_helsida2020
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider
nrh
swedol_outsider