panorama_centrum

Bostadsområden får postboxar

SigtunaHem inleder ett unikt samarbete med PostNord där man som boende kan hämta paket i en box i flera av bostadsområdena.

Ett pilotprojekt mellan SigtunaHem och PostNord innebär att det placeras ut boxar där man kan hämta ut paket under sommaren.
– Paketboxarna är ett bekvämt och fastighetsnära alternativ till att gå och hämta paketen på utlämningsställen – eller sitta hem och vänta på en budbil. Här kan du hämta varor som du har beställt vilken tid du vill, markförvaltare David Fischer.

Det är Södergatan, Norrbackavägen, Odalvägen, Lindvägen, Lyckostigen, Västra Bangatan och Stora Brännbovägen som får postboxarna. Dessa placeras ut 1:a juli men det kan ta ett tag innan aktivering sker. Varor som du handlar på nätet kan komma att levereras dit istället för ett ombud.
– Vi hoppas att våra hyresgäster får glädje av det här. En anledning till att vi provar detta är också för att vi hoppas att det ska minska trafiken med budbilar i våra bostadsområden, berättar David Fischer.

I ett första skede kommer paketleveranser från Sigtuna kommun att finnas i boxen och man inleder också ett testprojekt med iBoxen. Det pågår under ett år och utvärderas sedan. I samband med att du beställer online så kan du välja en box för att hämta ut paketet.

defacto_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april
2020_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

ewas_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022