moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild/If

Bostadsinbrotten halverade

Bostadsinbrotten för det första kvartalet i år har halverats enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

Fem inbrott inklusive försök rapporteras ha skett enligt Grannsamverkarna i Sigtuna kommun. Tre av dessa var fullbordade och två var försök. Samtliga fem skedde i lägenheter. Trenden är i alla fall nedåtgående uppger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.
– Detta är glädjande nedgångssiffror. Står sig tendensen året ut så blir det under 100 inbrott 2021, i så fall tredje året i rad, kommenterar David Lundqvist.

Förra året mellan januari-mars ledde 37 inbrott inklusive försök i kommunen, detta år är det 18 stycken. De flesta inbrotten har skett i Valsta-Steningehöjden. Rosersberg är inte drabbat alls. Dock så skedde en stor del av förra årets inbrott under de två första månaderna, efter pandemin har inbrotten minskat vilket man tror har att göra med att internationella ligor inte kan operera på samma sätt.

defacto_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
mp_host_helsida
dack-helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
connys_helsida
2020_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
julmarknad_outsider
nrh
flygskolan_outsider
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
dack-outsider
ridskola_2020_outsider