defacto_pan2020
Foto: Genrebild/If

Bostadsinbrotten halverade

Bostadsinbrotten för det första kvartalet i år har halverats enligt Grannsamverkan i Sigtuna kommun.

Fem inbrott inklusive försök rapporteras ha skett enligt Grannsamverkarna i Sigtuna kommun. Tre av dessa var fullbordade och två var försök. Samtliga fem skedde i lägenheter. Trenden är i alla fall nedåtgående uppger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.
– Detta är glädjande nedgångssiffror. Står sig tendensen året ut så blir det under 100 inbrott 2021, i så fall tredje året i rad, kommenterar David Lundqvist.

Förra året mellan januari-mars ledde 37 inbrott inklusive försök i kommunen, detta år är det 18 stycken. De flesta inbrotten har skett i Valsta-Steningehöjden. Rosersberg är inte drabbat alls. Dock så skedde en stor del av förra årets inbrott under de två första månaderna, efter pandemin har inbrotten minskat vilket man tror har att göra med att internationella ligor inte kan operera på samma sätt.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

2020_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

defacto_helsida
mp_helsida_april
nationaldag_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

connys_helsida
liber_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nationaldag_out
centrum_sommar_outsider2022
outsider
connys
nrh
mp_outsider2022
swedol_outsider
moderat_outsider
logistik_outsider
retro_outsider
ridskola_2020_outsider