februari
Jakob Ekerot, franschisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna/RosersbergFoto: Pressbild/Fastighetsbyrån

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Fastighetsbyråns kunder får möjlighet efter en affär att skänka ett bidrag till SOS Barnbyar, BRIS eller Sveriges stadsmissioner. Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg förmedlar ca 270 bostäder om året. Anledningen till initiativet är att man vill hjälpa utsatta, bidraget vid varje försäljning är 100 kronor. Årligen skulle det i så fall bli 27 000 kronor enbart från kontoret i Märsta/Sigtuna/Rosersberg enligt ett pressmeddelande.
– Att flytta förknippas ofta med glädje och framtidstro och vi arbetar varje dag med personer som har möjlighet att äga sitt boende. Samtidigt är det många i världen som inte har ett eget tak över huvudet. Och våld i hemmet kan göra den egna bostaden till en otrygg plats. Det vill vi vara med att förändra och har därför börjat samarbeta med organisationer som gör verklig skillnad för utsatta barn och vuxna. Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Får välja vart bidraget ska gå
Efter att försäljningen är klar ger man säljaren möjlighet att välja vart man vill skänka. Man ger också både säljare och köpare chans att ge ett bidrag.
– Vi vill gärna involvera våra kunder i detta. Vi hoppas bland annat kunna bidra till ökad medvetenhet kring de utmaningar som finns i samhället. Om vi även kan inspirera fler till att ge sitt stöd så att fler får ett tryggt hem att gå till så är det en bonus, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån.

forskontor
foretagarlunch
EXTRA

Lyxbilsliga sprängdes i Märsta

Nyheter En liga stal delar från lyxbilar och bodde på hotell i kommunen där de även förvarade stöldgodset, nu har de dömts till fängelse i två år och därefter utvisning.

aretsforetag

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

februari

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

matcher_skanela
nfc_vinter
objekt3
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
objekt2
standard
Festspecialisten – Standard
sangensemble
objekt4
vuxentutbildning
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
standard_start