defacto_pan2020
Bosse Einarsson är inte glad över boten i samband med att han tog en tupplur i natt.Foto: Skärmdump/Facebook

Bosse tog en tupplur – Fick böter av kommunen

En P-vakt bötfällde Bosse Einarsson i natt då han sov i sitt fordon: - Vad har hänt med mänskligheten, frågar sig Bosse i ett facebookinlägg som snabbt nått tusentals svenskar.

Bosse Einarsson bestämde sig för att ta en tupplur i sitt fordon i natt, tio minuter varade den, när han vaknade hade han fått en bot på 700 kronor. Han tog en bild på boten och sig själv och lade upp på Facebook där tusentals redan efter ett par timmar nåtts av statusen. En del är kritiska mot P-vakten som även noterade på boten att förare sov. ”Hur kan man veta att han sov och inte var sjuk eller död”, frågar sig några.

”Väcker inte förare”
Andra tycker att Bosse borde ha betalat där han stod eller stå någon annanstans. märsta.nu har sökt Bosse Einarsson för en kommentar men utan resultat. Sigtuna kommun meddelar att om man ställer sig på avgiftsbelagd plats så ska man erlägga avgift, oavsett om det är med eller utan förare i fordonet:
– Tyvärr inträffar det ibland, dock väldigt sällan, att personer sover i fordon som står felaktigt uppställda. Vi väcker inte personerna då vi inte vet hur de kommer att reagera på att bli väckta under sin sömn. Där faller således hela ansvaret på bilisten att stå rätt parkerad utifrån gällande bestämmelser, står det i ett mail från Parkeringsövervakningen i Sigtuna kommun.

operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
marina_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

ridskola2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

festspec_corona_helsida
2020_helsida
speedy_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

festspec_corona_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider