budget_panorama
Bosse Einarsson är inte glad över boten i samband med att han tog en tupplur i natt.Foto: Skärmdump/Facebook

Bosse tog en tupplur – Fick böter av kommunen

En P-vakt bötfällde Bosse Einarsson i natt då han sov i sitt fordon: - Vad har hänt med mänskligheten, frågar sig Bosse i ett facebookinlägg som snabbt nått tusentals svenskar.

fraga_liberalerna

Bosse Einarsson bestämde sig för att ta en tupplur i sitt fordon i natt, tio minuter varade den, när han vaknade hade han fått en bot på 700 kronor. Han tog en bild på boten och sig själv och lade upp på Facebook där tusentals redan efter ett par timmar nåtts av statusen. En del är kritiska mot P-vakten som även noterade på boten att förare sov. ”Hur kan man veta att han sov och inte var sjuk eller död”, frågar sig några.

”Väcker inte förare”
Andra tycker att Bosse borde ha betalat där han stod eller stå någon annanstans. märsta.nu har sökt Bosse Einarsson för en kommentar men utan resultat. Sigtuna kommun meddelar att om man ställer sig på avgiftsbelagd plats så ska man erlägga avgift, oavsett om det är med eller utan förare i fordonet:
– Tyvärr inträffar det ibland, dock väldigt sällan, att personer sover i fordon som står felaktigt uppställda. Vi väcker inte personerna då vi inte vet hur de kommer att reagera på att bli väckta under sin sömn. Där faller således hela ansvaret på bilisten att stå rätt parkerad utifrån gällande bestämmelser, står det i ett mail från Parkeringsövervakningen i Sigtuna kommun.

manskold_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida
kkdk_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
helsida
connys_helsida
budget_outsider
centrum_sommar_out
manskold_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
kkdk_outsider
nrh
outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider