defacto_pan2020
Borgmästarängen ska fräschas upp under 2019
Så här ser planerna ut.Foto: Illustration White Arkitekter

Borgmästarängen blir stadsdelspark

Borgmästarängen i Sigtuna blir en stadsdelspark och arbetet startar direkt för att skapa både en lekplats och allmän plats för andra aktiviteter.

Bakgrunden är att det kommit bland annat ett medborgarförslag under 2018 om att göra Borgmästarängen mer tillgänglig, den sågs som ett tillhåll med buskage och andra ytor som man kunde gömma sig i för att göra upp skumraskaffärer eller urinera.

Kommunens plan är att det ny blir en lekplats men också en plats för andra aktiviteter, bland annat kvarstår det populära midsommarfirandet. Projektet beräknas kosta 9,5 miljoner att genomföra och 300 000 kronor per år för drift- och underhåll.

Detta händer med Borgmästarängen
– Torget förlängs, buskarna blir låga, perenner och gräs blandas. Det ska kännas tryggt att vistas där.
– Gräsytan som sluttat mot vattnet kommer att f bänkar och behållas öppen för att tillåta midsommarfirandet.
– Leken integreras i hela parken. I västra delen blir det lekutrustning, det kommer att finnas spelbord, plats för dans och ett par stora gungor. Genomgående kommer det att finnas små skulpturer.
– Parken får bättre och varierad belysning beroende på vart i parken man befinner sig.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
boisigtuna
centrum_helsida2020
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
defacto_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider