mote_sommar
Foto: Magnus Granhagen/Arkiv

Bond får Sverigepremiär i Sigtuna

Gröna Ladan kommer att visa den nya James-bondfilmen 3:e april när den har Sverigepremiär.

centrum_artikel

Gröna Ladan och Hotell Kristina samarbetar i samband med att den nya Bondfilmen har Sverigepremiär. Filmen visas på Gröna Ladan och därefter blir det en temafest på Hotell Kristina med lyxig femrättersmiddag och sköna drycker med James Bond-inspiration enligt Hotell Kristina.
– Det kommer att bjudas på högklassig mat och dryck, men mer vill vi faktiskt inte berätta. Överraskning är en del av själva upplevelsen. Vi är alla supertaggade och rullar ut röda mattan för våra gäster denna kväll både bokstavligt och bildligt talat, säger restaurangchefen Robin Eliasson.

Gröna Ladan är en anrik biograf som invigdes för ca 90 år sedan, den byggdes på 1920-talet och öppnades upp 1926 av en herre som hette Bleka Ville. Bleka Ville var bagare i stan och gick i stort sett alltid runt med mjöl i ansiktet, därav smeknamnet enligt Urban Niklasson som driver biografen idag. Biografen har renoverats ett antal gånger sedan dess och är en populär samlingspunkt som utöver filmer även visar live-opera från världens stora scener.

Bondfilmen heter No Time To Die och är den 25:e i samlingen. Det blir även Daniel Craigs femte bondfilm. Filmen har världspremiär 2:a april och Sverigepremiär 3:e april.

studeravidare_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

brobygget_midgard_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
marina_helsida
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

landsbygd_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

2020_helsida
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
kaa_outsider
swedol_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider