defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen/Arkiv

Bond får Sverigepremiär i Sigtuna

Gröna Ladan kommer att visa den nya James-bondfilmen 3:e april när den har Sverigepremiär.

Gröna Ladan och Hotell Kristina samarbetar i samband med att den nya Bondfilmen har Sverigepremiär. Filmen visas på Gröna Ladan och därefter blir det en temafest på Hotell Kristina med lyxig femrättersmiddag och sköna drycker med James Bond-inspiration enligt Hotell Kristina.
– Det kommer att bjudas på högklassig mat och dryck, men mer vill vi faktiskt inte berätta. Överraskning är en del av själva upplevelsen. Vi är alla supertaggade och rullar ut röda mattan för våra gäster denna kväll både bokstavligt och bildligt talat, säger restaurangchefen Robin Eliasson.

Gröna Ladan är en anrik biograf som invigdes för ca 90 år sedan, den byggdes på 1920-talet och öppnades upp 1926 av en herre som hette Bleka Ville. Bleka Ville var bagare i stan och gick i stort sett alltid runt med mjöl i ansiktet, därav smeknamnet enligt Urban Niklasson som driver biografen idag. Biografen har renoverats ett antal gånger sedan dess och är en populär samlingspunkt som utöver filmer även visar live-opera från världens stora scener.

Bondfilmen heter No Time To Die och är den 25:e i samlingen. Det blir även Daniel Craigs femte bondfilm. Filmen har världspremiär 2:a april och Sverigepremiär 3:e april.

centrum_helsida2020
speedy_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

salong_elisabeth_helsida
festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_outsider
festspec_corona_outsider
marina_outsider