fastbyran_bostad
Bonavas projekt i Steninge slottsbyFoto: Bonava

Bonava köper mark för bygge av 77 bostäder i Steninge slottsby

Bonava köper mark för att bygga 77 villor/radhus i Steninge slottsby.

Gediminas Property AB säljer mark till NCC för 92 miljoner kronor, det är mark som ska bli till 77 enbostadshus, alltså villor/radhus/kedjehus i Steninge Slottsby. Det blir Svanenmärkta hus som ska stå klara för inflyttning hösten 2023.
– Våra enfamiljshus är både attraktiva och kostnadseffektiva samtidigt som intresset för småhus har ökat under pandemin. Markförvärvet stärker vår position i Stockholmsområdet och bidrar till att vi fortsätter att växa inom småhussegment, säger Fredrik Hemborg, affärsenhetschef, Bonava Sverige.

Sedan tidigare uppför Bonava 29 enfamiljshus som samtliga är slutsålda och man planerar att starta upp bygget av ytterligare 36 enfamiljshus enligt samma byggsystem.

fastighetsbyran_helsida_22
fastbyran_helsida
bjurfors_helsida

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Bostad Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider