centrum_jul_panorama
Det har varit flera incidenter de senaste åren i övergången.Foto: MMS-Bild/Arkiv

Bommarna går ner för gott över Slottsvägen

Nu finns det ett datum för när järnvägsövergången Slottsvägen i Rosersberg stängs av, 20:e november är bommarna nere för gott.

centrum_jul_artikel

Som märsta.nu rapporterad för några veckor sedan så kommer järnvägsövergången Slottsvägen i Rosersberg att stängas av och kommunen samt Trafikverket enas om en ny brolösning eftersom järnvägsövergången varit problemfylld med flera incidenter rapporterade. Från och med 20:e november är bommarna nere för gått, trafiken leds istället om via Skansvägen och Metallvägen ut till Norrsundavägen. Först 2021 väntas byggstart för lösningen med en bro över järnvägen.

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

trainingpartner_jobb_helsida
julbord_helsida
greeknighthelsida
tp_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
colorama_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

centrum_jul_helsida

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

defacto_jul
nrh
greeknight_outsider
tp_outsider
julbord
connys
trainingpartner_jobb_outsider