moderaterna_panorama
Det har varit flera incidenter de senaste åren i övergången.Foto: MMS-Bild/Arkiv

Bommarna går ner för gott över Slottsvägen

Nu finns det ett datum för när järnvägsövergången Slottsvägen i Rosersberg stängs av, 20:e november är bommarna nere för gott.

Som märsta.nu rapporterad för några veckor sedan så kommer järnvägsövergången Slottsvägen i Rosersberg att stängas av och kommunen samt Trafikverket enas om en ny brolösning eftersom järnvägsövergången varit problemfylld med flera incidenter rapporterade. Från och med 20:e november är bommarna nere för gått, trafiken leds istället om via Skansvägen och Metallvägen ut till Norrsundavägen. Först 2021 väntas byggstart för lösningen med en bro över järnvägen.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
marinan_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
connys
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider