moderater-bokslut
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Bolltrollare satte världsrekord igen

Tomas Lundman från Valsta satte sitt 561:a världsrekord nom bolljonglering på tisdag kväll: - Jag är väldigt nöjd över det här rekordet och arrangemanget här. Bra publik, bra väder och fin strand. Kanon, sa Tomas till tidningen Kristianstadsbladet.

centrum_artikel

Tomas Lundman började spela fotboll i Märsta IK för 40 år sedan, han började då kicka 4 gånger. Idag har 561 rekord inom bolljonglering. Det senaste satte han i Åhus på tisdag kväll rapporterar Kristianstadsbladet. Han slog sitt egna rekord inom liggande bolljonglering med två sekunder. Den nya rekordtiden lyder nu 7 minuter.
– Jag hade problem i dag (läs tisdag) under den sista minuten. Jag skakade till och det var ganska läskigt. Men sedan plötsligt kan det släppa och gå hur bra som helst. Efter fyra minuter blir det inte samma känsel i fötterna på grund av blodcirkulationen i benen. Då började det skaka i höfter och ryggen, ögonen hänger inte med och fotsulan vet inte var bollen är. Men det är bara att köra på, berättar Tomas Lundman för tidningen Kristiandstadsbladet.

Lärde sig grunderna i Märsta IK
Tomas minns även sin tid i Märsta IK där han lärde sig grundläggande fotbollsteknik:
– Men det mesta lärde jag mig genom att kicka boll utanför planen. Mina kompisar tyckte att jag skulle försöka slå världsrekord eftersom jag tränar med bollen varje dag. Så då försökte jag och råkade slå ett rekord.

Grinade efter första rekordet
Det första världsrekordet satte han 1989 på trettondagsafton då han var 23 år gammal. Han nickade bollen stående i 4 timmar och 32 minuter.
– Det var stående fotbollsnickning, fyra timmar och 32 minuter. Efteråt grinade jag av lycka och svimmade.

Nästa tillfälle i Rågsved
Nyckeln till att sätta många rekord är att bara slå dem med enstaka sekunder varje gång. En inspiratör har varit stavhopparen Sergei Bubka som ju slog sina rekord med enstaka centimetrar varje gång. En enda gång har Tomas maxat prestationen och det var vid sittande fotbollsnickning då han nickade i fyra timmar och nio minuter. Ett rekord han är mest stolt över och efteråt ska han ha hämtats med en bår och satt sig i varmvattenbad för att få upp blodcirkulationen. Nästa rekordförsök bli i Rågsved på söndag strax före EM-finalen. Då blir det liggande fotbollsjonglering på fötterna, ett rekord som lyder 13.58:
-Det hade varit häftigt att slå rekordet i samband med finalen

speedy_helsida
kcbygg_helsida
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

connys_helsida
sommarlov_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

studenten2020_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

nrh
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider