defacto_panorama_mustasch
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Bolltrollare satte världsrekord igen

Tomas Lundman från Valsta satte sitt 561:a världsrekord nom bolljonglering på tisdag kväll: - Jag är väldigt nöjd över det här rekordet och arrangemanget här. Bra publik, bra väder och fin strand. Kanon, sa Tomas till tidningen Kristianstadsbladet.

centrum_farsdag_artikel

Tomas Lundman började spela fotboll i Märsta IK för 40 år sedan, han började då kicka 4 gånger. Idag har 561 rekord inom bolljonglering. Det senaste satte han i Åhus på tisdag kväll rapporterar Kristianstadsbladet. Han slog sitt egna rekord inom liggande bolljonglering med två sekunder. Den nya rekordtiden lyder nu 7 minuter.
– Jag hade problem i dag (läs tisdag) under den sista minuten. Jag skakade till och det var ganska läskigt. Men sedan plötsligt kan det släppa och gå hur bra som helst. Efter fyra minuter blir det inte samma känsel i fötterna på grund av blodcirkulationen i benen. Då började det skaka i höfter och ryggen, ögonen hänger inte med och fotsulan vet inte var bollen är. Men det är bara att köra på, berättar Tomas Lundman för tidningen Kristiandstadsbladet.

Lärde sig grunderna i Märsta IK
Tomas minns även sin tid i Märsta IK där han lärde sig grundläggande fotbollsteknik:
– Men det mesta lärde jag mig genom att kicka boll utanför planen. Mina kompisar tyckte att jag skulle försöka slå världsrekord eftersom jag tränar med bollen varje dag. Så då försökte jag och råkade slå ett rekord.

Grinade efter första rekordet
Det första världsrekordet satte han 1989 på trettondagsafton då han var 23 år gammal. Han nickade bollen stående i 4 timmar och 32 minuter.
– Det var stående fotbollsnickning, fyra timmar och 32 minuter. Efteråt grinade jag av lycka och svimmade.

Nästa tillfälle i Rågsved
Nyckeln till att sätta många rekord är att bara slå dem med enstaka sekunder varje gång. En inspiratör har varit stavhopparen Sergei Bubka som ju slog sina rekord med enstaka centimetrar varje gång. En enda gång har Tomas maxat prestationen och det var vid sittande fotbollsnickning då han nickade i fyra timmar och nio minuter. Ett rekord han är mest stolt över och efteråt ska han ha hämtats med en bår och satt sig i varmvattenbad för att få upp blodcirkulationen. Nästa rekordförsök bli i Rågsved på söndag strax före EM-finalen. Då blir det liggande fotbollsjonglering på fötterna, ett rekord som lyder 13.58:
-Det hade varit häftigt att slå rekordet i samband med finalen

happyhomes_2019
centrum_farsdag
sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida
ica_oktober
fme_oktober

#cyklaförtobbe stannade till i Sundveda

Märstafolket I söndags fick Sundveda besök av Andreas Hauge, Jonas Forsberg och Per Sandberg som cyklar från Oskarshamn till Skellefteå och under sin resa samlar in pengar till leksandsspelaren Tobias Forsberg som skadade sig förra året.

greeknight_outsider
colorama_april2
connys
nrh