moderater_pan_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Bolltrollare satte världsrekord igen

Tomas Lundman från Valsta satte sitt 561:a världsrekord nom bolljonglering på tisdag kväll: - Jag är väldigt nöjd över det här rekordet och arrangemanget här. Bra publik, bra väder och fin strand. Kanon, sa Tomas till tidningen Kristianstadsbladet.

Tomas Lundman började spela fotboll i Märsta IK för 40 år sedan, han började då kicka 4 gånger. Idag har 561 rekord inom bolljonglering. Det senaste satte han i Åhus på tisdag kväll rapporterar Kristianstadsbladet. Han slog sitt egna rekord inom liggande bolljonglering med två sekunder. Den nya rekordtiden lyder nu 7 minuter.
– Jag hade problem i dag (läs tisdag) under den sista minuten. Jag skakade till och det var ganska läskigt. Men sedan plötsligt kan det släppa och gå hur bra som helst. Efter fyra minuter blir det inte samma känsel i fötterna på grund av blodcirkulationen i benen. Då började det skaka i höfter och ryggen, ögonen hänger inte med och fotsulan vet inte var bollen är. Men det är bara att köra på, berättar Tomas Lundman för tidningen Kristiandstadsbladet.

Lärde sig grunderna i Märsta IK
Tomas minns även sin tid i Märsta IK där han lärde sig grundläggande fotbollsteknik:
– Men det mesta lärde jag mig genom att kicka boll utanför planen. Mina kompisar tyckte att jag skulle försöka slå världsrekord eftersom jag tränar med bollen varje dag. Så då försökte jag och råkade slå ett rekord.

Grinade efter första rekordet
Det första världsrekordet satte han 1989 på trettondagsafton då han var 23 år gammal. Han nickade bollen stående i 4 timmar och 32 minuter.
– Det var stående fotbollsnickning, fyra timmar och 32 minuter. Efteråt grinade jag av lycka och svimmade.

Nästa tillfälle i Rågsved
Nyckeln till att sätta många rekord är att bara slå dem med enstaka sekunder varje gång. En inspiratör har varit stavhopparen Sergei Bubka som ju slog sina rekord med enstaka centimetrar varje gång. En enda gång har Tomas maxat prestationen och det var vid sittande fotbollsnickning då han nickade i fyra timmar och nio minuter. Ett rekord han är mest stolt över och efteråt ska han ha hämtats med en bår och satt sig i varmvattenbad för att få upp blodcirkulationen. Nästa rekordförsök bli i Rågsved på söndag strax före EM-finalen. Då blir det liggande fotbollsjonglering på fötterna, ett rekord som lyder 13.58:
-Det hade varit häftigt att slå rekordet i samband med finalen

centrum_sommar2022_helsida

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

ewas_helsida
defacto_helsida

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

pantamera_avc_helsida
helsida_sfs
social_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
event_outsider
outsider_social
connys
sfs_out
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
pantamera_out
moderat_outsider
nrh
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022