defacto_pan
Foto: Illustration/VI Vinvest AB

Bollen i rullning för vattenlandet

Bollen är i rullning för vattenlandet i Rosersberg sedan Kommunstyrelsen beslutat om planuppdrag.

Kommunstyrelsen beslutade förra veckan att gå vidare med planerna för Vattenlandet i Rosersberg. Man har gett i uppdrag åt Bygg- och trafiknämnden att genom planläggning pröva förutsättningarna för vattenland på fastigheten Vallstanäs 2:344 i Rosersberg. Stadsbyggnadskontoret kommer att utarbeta ett förslag till detaljplan.

Kommunstyrelsen var enig från vänster till höger. Ett problem är att det finns fornlämningar i området varav en utgrävning bör ske. En park ska även anläggas på området med bullervall i form av växter. Vi Invest planerar att lösa parkeringssituationen med 400 platser under det hotell man vill bygga i anslutning till vattenlandet.

happyhomes_2019
defacto_helsida
ica_oktober

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

sigtunavatten_standard
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

fme_oktober
defacto_outsider
connys
nrh
colorama_april2