moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Svante Örnberg

Bokningsläget fortsatt starkt till Arlanda

Det internationella flyget till och från Arlanda fortsätter sin återhämtning enligt Stockholms handelskammare.

Bokningsläget för internationellt flyg till och från Arlanda uppges nu vara på hälften av nivåerna för 2019 enligt Stockholms handelskammare.
– Utvecklingen understryker att flyget är ett oerhört effektivt sätt att överbrygga stora avstånd och att det i grunden finns en stor efterfrågan. Nu går det stabilt uppåt i takt med att förutsättningarna att resa förbättras med lättade restriktioner och utbudet på linjer återkommer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Bokningsläget är just nu klart över nivåerna för 2020, siffror som kommer från internationella flygorganisationen IATA:s bokningssystem. Under det senaste halvåret har drygt 96 000 resor bokats till Arlanda under augusti, 84 700 av dessa bokades under maj, juni och juli.
– Människors önskan att resa och uppleva världen finns kvar trots att pandemin dramatiskt försämrat möjligheterna till det och dessutom stängt ner stora delar av utbudet. När det nu sakta återkommer så följer resandevolymerna med, säger Carl Bergkvist.

Till normala nivåer är det fortsatt långt men det finns tecken på att flygandet till Arlanda fortsätter under hösten.
– Det talar starkt för att föreställningen att det går att lägga ned Bromma flygplats är förhastad och felaktig. När flyget återgår till tidigare nivåer, vilket kan ske relativt snart, kommer Sverige behöva huvudstadsregionens flygkapacitet, säger Carl Bergkvist.

2020_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

defacto_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
ewas_outsider
mp_outsider2022