center_pan21
Foto: Swedavia/Svante Örnberg

Bokningsläget fortsatt starkt till Arlanda

Det internationella flyget till och från Arlanda fortsätter sin återhämtning enligt Stockholms handelskammare.

Bokningsläget för internationellt flyg till och från Arlanda uppges nu vara på hälften av nivåerna för 2019 enligt Stockholms handelskammare.
– Utvecklingen understryker att flyget är ett oerhört effektivt sätt att överbrygga stora avstånd och att det i grunden finns en stor efterfrågan. Nu går det stabilt uppåt i takt med att förutsättningarna att resa förbättras med lättade restriktioner och utbudet på linjer återkommer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

Bokningsläget är just nu klart över nivåerna för 2020, siffror som kommer från internationella flygorganisationen IATA:s bokningssystem. Under det senaste halvåret har drygt 96 000 resor bokats till Arlanda under augusti, 84 700 av dessa bokades under maj, juni och juli.
– Människors önskan att resa och uppleva världen finns kvar trots att pandemin dramatiskt försämrat möjligheterna till det och dessutom stängt ner stora delar av utbudet. När det nu sakta återkommer så följer resandevolymerna med, säger Carl Bergkvist.

Till normala nivåer är det fortsatt långt men det finns tecken på att flygandet till Arlanda fortsätter under hösten.
– Det talar starkt för att föreställningen att det går att lägga ned Bromma flygplats är förhastad och felaktig. När flyget återgår till tidigare nivåer, vilket kan ske relativt snart, kommer Sverige behöva huvudstadsregionens flygkapacitet, säger Carl Bergkvist.

andersojag
mp_host_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
bostad_helsida
eldsjal-helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

defacto_helsida
coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
mp-outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider