defacto_pan2020
Aspvägen öppnades upp men farthindret som lagts ut är inte tillräckligt enligt boende. Foto: Insändarbild

Boende vill hålla Aspvägen stängd

Flera av de boende längs Aspvägen vill egentligen hålla den fortsatt stängd: - Det körs för fort, säger en av de som bor längs gatan.

centrum_artikel

Ett antal av de 16 bostädsinnegavarna längs Aspvägen ville hålla gatan stängd för genomfartstrafik men fick inte gehör för sina argument i samband med Bygg- och trafiknämndens sammanträde. Gatan öppnas upp, många som bor i Arenberga jublar då de slipper åka runt Norrbacka för att ta sig till centrala Märsta eller mot väg 263.

Men boende längs gatan som protesterar säger sig vara oroliga för sin och sina barn och barnbarns säkerhet då det körs för fort enligt dem. Farthindren som kommunen lovade ska vara på plats under fredagen, något som skedde kort efter att märsta.nu var i kontakt med kommunen.
– Helst vill vi hålla gatan stängd, om det inte går vill vi se farthinder som sänker hastigheten ordentligt, säger en av de boende.

Farthindren som nu lagts ut anses dock inte bidra till sänkt hastighet då de lagts ut i ”midjorna” och inte längs accelerationssträckorna enligt den boende.

brobygget_helsida_valsta
helsida_sommarlov
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov