defacto_pan
Parken förstörs av alla fimpar, tycker en boende i områdetFoto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Boende vädjar: Sluta fimpa

Boende i Valsta tycker att fimparna förstör det nya fina bostadsområdet som vuxit upp kring centrum: - Det är hemskt kring gator och i rabatter, 10 000-tals fimpar, säger en läsare som kontaktat redaktionen.

En läsare som bott i nya Valsta centrums lägenheter i två år är upprörd över alla dessa fimpar som ligger i området. Runt rabatter, i parken, kring cykelställ. Läsaren har i sommar belyst frågan för Sigtuna kommun men utan respons.
– Det är hemskt i gator och rabatter, allt täcks med 10 000-tals cigarettfimpar. Det ser likadant ut på båda sidor om centrumet. Otroligt att människor är så lata att de inte kan ta hand om skiten, säger valstabon.

Valstabon är i övrigt mycket nöjd med sitt bostadsområde, särskilt efter att parken blivit klar:
– Vi fick ett otroligt fint parkområde, ett otroligt arbete har lagts ner, säger han.

Delas mellan flera aktörer
Området delas på tre fastighetsägare och delvis även en markägare, dels SigtunaHem och Magnolia Bostad samt centrumets ägare Fondex. Även Sigtuna kommun har en del ansvar för torg, gata och park i området. SigtunaHem låter meddela att markvärdar plockar skrå från deras egna mark medan kommunen ansvarar för sin mark.

Har kontinuerlig städning
Från Sigtuna kommuns sida är beskedet från produktionschef Ulf Sävström att man har daglig städning samt vecko/månadsstädning av olika torgytor i kommunen. Den dagliga städningen består av att plocka skräp och tömma papperskorgar. Det körs även med sopmaskin på vecko- eller månadsvis beroende på vilken yta som är nedskräpad. Vid behov blåser man också ytor för att få bort fimpar.

Prioriterad yta
Valsta Torg anses vara en prioriterad yta som ska vara så ren och trevlig som möjligt.
– Vi har tidigare inte fått en felanmälan på eller synpunkt på att mera omfattande nedskräpning på Valsta torg, men vi ska nu göra en extra kontroll, säger Ulf Sävström till märsta.nu

ica_oktober
sigtunavatten_standard
defacto_helsida

HSB startar försäljning i Sigtuna stadsängar

Bostad Nu startar försäljningen av BRF Silverskatten i Sigtuna stadsängar: - Sigtuna stadsängar, en helt ny stadsdel med målsättningen att vara Sveriges mest hållbara stadsdel, är ett mycket intressant område för oss, säger Catherina Fored vd på HSB Norra Storstockholm.

happyhomes_2019
EXTRA

(S) kräver att Brodin betalar tillbaka pengar

Politik Socialdemokraterna kräver att Landsbygdsrådets ordförande Gill Brodin (C) betalar tillbaka pengar som hon kvitterat ut för Landsbygdsrådet i år.

fme_oktober
connys
colorama_april2
defacto_outsider
nrh