defacto_pan2020
Parken förstörs av alla fimpar, tycker en boende i områdetFoto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Boende vädjar: Sluta fimpa

Boende i Valsta tycker att fimparna förstör det nya fina bostadsområdet som vuxit upp kring centrum: - Det är hemskt kring gator och i rabatter, 10 000-tals fimpar, säger en läsare som kontaktat redaktionen.

centrum_artikel

En läsare som bott i nya Valsta centrums lägenheter i två år är upprörd över alla dessa fimpar som ligger i området. Runt rabatter, i parken, kring cykelställ. Läsaren har i sommar belyst frågan för Sigtuna kommun men utan respons.
– Det är hemskt i gator och rabatter, allt täcks med 10 000-tals cigarettfimpar. Det ser likadant ut på båda sidor om centrumet. Otroligt att människor är så lata att de inte kan ta hand om skiten, säger valstabon.

Valstabon är i övrigt mycket nöjd med sitt bostadsområde, särskilt efter att parken blivit klar:
– Vi fick ett otroligt fint parkområde, ett otroligt arbete har lagts ner, säger han.

Delas mellan flera aktörer
Området delas på tre fastighetsägare och delvis även en markägare, dels SigtunaHem och Magnolia Bostad samt centrumets ägare Fondex. Även Sigtuna kommun har en del ansvar för torg, gata och park i området. SigtunaHem låter meddela att markvärdar plockar skrå från deras egna mark medan kommunen ansvarar för sin mark.

Har kontinuerlig städning
Från Sigtuna kommuns sida är beskedet från produktionschef Ulf Sävström att man har daglig städning samt vecko/månadsstädning av olika torgytor i kommunen. Den dagliga städningen består av att plocka skräp och tömma papperskorgar. Det körs även med sopmaskin på vecko- eller månadsvis beroende på vilken yta som är nedskräpad. Vid behov blåser man också ytor för att få bort fimpar.

Prioriterad yta
Valsta Torg anses vara en prioriterad yta som ska vara så ren och trevlig som möjligt.
– Vi har tidigare inte fått en felanmälan på eller synpunkt på att mera omfattande nedskräpning på Valsta torg, men vi ska nu göra en extra kontroll, säger Ulf Sävström till märsta.nu

valvet_helsida
happy_homes_mars
marina_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

kcbygg_helsida
stottasigtuna_helsida
studenten2020_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

defacto_helsida
speedy_helsida
studeravidare_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

marina_outsider
studenten2020_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stottasigtuna_outsider
sommarlov_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
nrh
valvet_outsider