defacto_pan2020
Parken förstörs av alla fimpar, tycker en boende i områdetFoto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Boende vädjar: Sluta fimpa

Boende i Valsta tycker att fimparna förstör det nya fina bostadsområdet som vuxit upp kring centrum: - Det är hemskt kring gator och i rabatter, 10 000-tals fimpar, säger en läsare som kontaktat redaktionen.

centrum_artikel

En läsare som bott i nya Valsta centrums lägenheter i två år är upprörd över alla dessa fimpar som ligger i området. Runt rabatter, i parken, kring cykelställ. Läsaren har i sommar belyst frågan för Sigtuna kommun men utan respons.
– Det är hemskt i gator och rabatter, allt täcks med 10 000-tals cigarettfimpar. Det ser likadant ut på båda sidor om centrumet. Otroligt att människor är så lata att de inte kan ta hand om skiten, säger valstabon.

Valstabon är i övrigt mycket nöjd med sitt bostadsområde, särskilt efter att parken blivit klar:
– Vi fick ett otroligt fint parkområde, ett otroligt arbete har lagts ner, säger han.

Delas mellan flera aktörer
Området delas på tre fastighetsägare och delvis även en markägare, dels SigtunaHem och Magnolia Bostad samt centrumets ägare Fondex. Även Sigtuna kommun har en del ansvar för torg, gata och park i området. SigtunaHem låter meddela att markvärdar plockar skrå från deras egna mark medan kommunen ansvarar för sin mark.

Har kontinuerlig städning
Från Sigtuna kommuns sida är beskedet från produktionschef Ulf Sävström att man har daglig städning samt vecko/månadsstädning av olika torgytor i kommunen. Den dagliga städningen består av att plocka skräp och tömma papperskorgar. Det körs även med sopmaskin på vecko- eller månadsvis beroende på vilken yta som är nedskräpad. Vid behov blåser man också ytor för att få bort fimpar.

Prioriterad yta
Valsta Torg anses vara en prioriterad yta som ska vara så ren och trevlig som möjligt.
– Vi har tidigare inte fått en felanmälan på eller synpunkt på att mera omfattande nedskräpning på Valsta torg, men vi ska nu göra en extra kontroll, säger Ulf Sävström till märsta.nu

ridskola2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

connys_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Tunnlar fräschas upp

Notiser Kommunen rustar upp tunlarna på gång- och cykelvägar under året. De kommer att målas om och få belysning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider