centrum_jul_panorama
Blottaren togs på bar gärning vid Märsta stationFoto: MMS-Bild

Blottare åtalas

Den man som blottat sig flera gånger på bland annat Märsta station åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande.

defacto_jul_artikel

Vid ett flertal gånger blottade och onanerade eller tog mannen sig på sitt kön på pendeltåg eller vid Märsta station. Handlingen var oftast riktad mot en personen. Mannen åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande. I mitten av april onanerade han innanför sina byxor vid Märsta station och han fortsatte sedan på ett pendeltåg.

Utöver de tre händelserna i Märsta har han enligt åtalatet även ofredat en polis i samband med förhör samt andra personer på offentliga platser. Vid ett fall i Bålsta hotade han även att döda målsäganden i samband med att han blottade sig för henne.

I början av maj ska mannen också ha ofredat någon vid Märsta station, han togs då på bar gärning av väktare. Han greps av polis 11:e maj men släpptes 16:e maj och är nu på fri fot i väntan på rättegång

centrum_jul_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

tp_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

trainingpartner_jobb_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

greeknighthelsida
ica_oktober
happyhomes_2019
fme_oktober

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

julbord_helsida
defacto_jul

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

julbord
greeknight_outsider
connys
nrh
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider