nationaldag_pan
Foto: Pressbild/Blodcentralen

Blodlagren börjar sina-7000 påsar behövs till jul

Blodlagren i Stockholms län börjar sina och Blodcentralen uppmanar blodgivare att ge blod.

För att säkra blodlagren behöver tusentals stockholmare ge blod inför jul. Den rådande pandemin och skärpa restriktioner har bidragit till att blodlagren är på en för låg nivå. Blodcentralen uppmanar friska blodgivare att fortsätta ge blod. Blodet används vid exempelvis cancerbehandlingar, operationer, förlossningskomplikationer eller kroniska sjukdomar. Även vid olyckor eller blödning under en operation kan medföra att man behöver ge blod. Totalt i Region Stockholm behövs 7000 påsar inför jul.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

nationaldag_helsida
2020_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
connys_helsida
liber_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

retro_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
nrh
nationaldag_out
mp_outsider2022
connys
outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
retro_outsider
ridskola_2020_outsider
logistik_outsider