defacto_pan2020
Foto: Pressbild/Blodcentralen

Blodlagren börjar sina-7000 påsar behövs till jul

Blodlagren i Stockholms län börjar sina och Blodcentralen uppmanar blodgivare att ge blod.

centrum_artikel

För att säkra blodlagren behöver tusentals stockholmare ge blod inför jul. Den rådande pandemin och skärpa restriktioner har bidragit till att blodlagren är på en för låg nivå. Blodcentralen uppmanar friska blodgivare att fortsätta ge blod. Blodet används vid exempelvis cancerbehandlingar, operationer, förlossningskomplikationer eller kroniska sjukdomar. Även vid olyckor eller blödning under en operation kan medföra att man behöver ge blod. Totalt i Region Stockholm behövs 7000 påsar inför jul.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

connys_helsida
2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

centrum_helsida2020

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

prima_helsida
januari_helsida
defacto_helsida
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
sigtuna_vatten_outsider
prima_outsider
connys
meko_outsider
centrum_sommar_out
nrh