nationaldag_pan
Foto: Blodcentralen

Blodlagren behöver fyllas på

Blodcentralen i Stockholm meddelar att det är stort behov av blod inför påsken.

Blodlagren i flera regioner, däribland Stockholm har legat på låg nivå de senaste veckorna. Detta på grund av att blodgivningar har minskat med uppemot tjugo procent på sina håll. Många som normalt är blodgivare har varit uppmärksamma på förkylningssymtom och stannat hemma enligt Ingrid Johansson, ordförande på GeBlod kommunikation.

Blod ges inom sjukvården till bland annat patienter med kroniska sjukdomar och cancerdiagnoser men också i samband med förlossningskomplikationer eller olyckor. En blödning kan också uppstå under en operation vilket påverkar blodlagret.
– Utan blodgivare stannar sjukvården. Trots pandemin behövs mycket blod till vård som inte kan vänta och alla blodgrupper behövs, fortsätter Ingrid Johansson.

Här kan du läsa mer och boka tid för att ge blod

logistik_sigtuna_helsida
liber_helsida

Nu ska fler blomsterängar få blomma

Notiser Denna vår och sommar ska Sigtuna kommun låta fler ängar blomma som en del av hållbarhetsarbete att underlätta för bin och fjärilar samt gynna produktion av livsmedel.

valet2022

Premiär för valet20202 med märsta.nu

Politik märsta.nu storsatsar på Valet2022 och nyligen lanserades en specialsajt som ska bevaka enbart lokalpolitiken: - Vi fortsätter vår satsning på lokalpolitiken med en egen specialsajt detta val, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

defacto_helsida

Zahra prisades som Årets pedagog

Nyheter Zahra Govani prisades nyligen som Årets pedagog i Sigtuna kommun: - Det känns fantastiskt kul. Jag mig hedrad och ödmjuk inför elevernas fina ord om mig som lärare, säger Zahra.

2020_helsida

Riksdagsledamoten besökte skola i Steningehöjden

Politik Liberalernas skolpolitiske talesperson Fredrik Malm besökte Steningehöjdens skola i fredags: - Det var mycket lärorikt besök där jag får se hur liberal politik gör skillnad i praktiken, säger Malm i ett uttalande.

connys_helsida

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

nationaldag_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
mp_outsider2022
logistik_outsider
nrh
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nationaldag_out
outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider