centrum_panorama2020
Du kan ge blod i blodbussen eller på olika blodcentraler som finns.Foto: Pressbild/Blodcentralen

Blodbrist i länet-Uppmanar invånare att ge blod

Det råder akut blodbrist i länet rapporterar SVT Stockholm.

Blodlagret i Stockholms län sjunker och det råder blodbrist. Blodcentralen i länet uppmanar blodgivare att lämna blod vid de platser som finns.

Blodnivån sjunker normalt sommartid men i år är det lägre än normalt rapporterar SVT Stockholm. När nivåerna sjunker så har man kunnat hjälpas åt i de olika landstingen men situation är likadan på andra ställen. Om det vill sig riktigt illa kan man få ställa in operationer.

En påse blod motsvarar en givare och just nu behövs 800 givare för att återställa nivån. Ungefär 100 liter blod går åt om dagen inom länets sjukvård. Blod är en färskvara och måste ges regelbundet, det går heller inte att framställa blod i olika processer.

teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_50
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

teatergrillen_outsider
nrh
connys